Blog

To 2o T.A.F. (Τhessaloniki Animation Festival) ανοίγει τις πόρτες του μέσα στον Οκτώβριο!

Το 2ο Thessaloniki Animation Festival (T.A.F.) επιστρέφει και πάλι με μεγαλύτερη όρεξη στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να ικανοποιήσει τους φίλους της τέχνης των κινουμένων σχεδίων και όχι μόνο.

 Η φετινή διοργάνωση γίνεται με την σύμπραξη της AddArt και του Δήμου Καλαμαριάς και οι προβολές και δράσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016.

Οι επίτιμοι καλεσμένοι του T.A.F. για το 2016 είναι η Ana Grgic, μια δυναμική γυναίκα μέσα στη βιομηχανία του θεάματος, της οποίας η τωρινή της απασχόληση είναι τα οπτικά εφέ στην ταινία του CBS με τον Michael Keaton “American Assasin“. Επίσης, προσκεκλημένος της φετινής διοργάνωσης είναι ο Άγγελος Ρούβας, ένας από τους βασικούς ανθρώπους στην ανάπτυξη του animation στην χώρα μας και με πολλές παραγωγές στο ενεργητικό του. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και panel με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, το animation στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Στο T.A.F. θα διεξαχθεί επίσης διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μηκους, με βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες.

Τα αφιέρωματα που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό είναι τα εξής:

* Τα Βραβευμένα Ελληνικά: αφιέρωμα της ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation), όπου θα προβληθούν ελληνικές παραγωγές animation, που έχουν βραβευτεί ανά τα χρόνια με διάφορα βραβεία και υποψηφιότητες.

* Ναουσα International Film Festival: Σε συνεργασία με το Festival της Νάουσας, το κοινό του T.A.F. θα  “ταξιδέψει” στο φετινό, αλλά και στα παλαιότερες χρονιές τις διοργάνωσης αυτής, για να θυμιθεί πόσο όμορφη και διαχρονική είναι η τέχνη του animation.

* Το Festival Animator απο την Πολωνία στην Ελλάδα, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα: Το T.A.F. φιλοξενεί φέτος το “Animator” ένα από τα μεγαλύτερα Animation Festival της Πολωνίας, το οποίο μας κάνει την τιμή να μας στείλει ένα πολύ εντυπωσιακό πανόραμα animation δημιουργιών από την Πολωνία!

* Προβολή και εργαστήριο για παιδιά την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το πρωί, απο τον δημιουργό Γιάννη Τεξή: Δημούργησε τον δικό σου χαρακτήρα από πλαστελίνες σε ένα διαδραστικό εργαστήριο για χαρακτήρες animation από τον animator Γιάννη Τεξή. Στη συνέχεια θα γίνει προβολή animation ταινιών χωρίς λόγια, με κοινωνικά μηνύματα και ψυχαγωγικό περιεχόμενο για τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης.

Παράλληλες δράσεις:

* Πάρτυ έναρξης του T.A.F. στο “Δέντρο στο Bar” ( λεωφ. Bασιλέως Γεωργίου 25)

Περισσότερες πληροφορίες φυσικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανζητήσουν στο ίδιο το site της διοργάνωσης στο:
 
Ένα ενδιαφέρον διαφημιστικό trailer της φετινής διοργάνωσης είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του καναλιού youtube στο:
Φυσικά, όλες οι προβολές, ομιλίες και εργαστήρια γίνονται με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για το κοινό!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.