Blog

Πρόσκληση σε εικαστική δράση: “Τα Πρόσωπα Της Μεσογείου”

Διάλογος εικαστικής δημιουργίας, (Η τέχνη σαν εργαλείο κοινωνικής αλλαγής).

 

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ο διακεκριμένος δημιουργός Γιώργος Κωσταντίνου οργανώνει στα πλαίσια του comic ‘n’ play 2016 μια δημιουργική δράση για να ζωγραφίσουμε και να πειραματιστούμε από κοινού.

“Φέρε μαζί σου την οργή και την ελπίδα, την αλληλέγγυη συνείδησή σου, την κριτική σου σκέψη και το δημιουργικό σου εαυτό. Φέρε χαρτόνια και χαρτιά, μολύβια, μαρκαδόρους, πινέλα, μπογιές, υλικά για κολλάζ (εφημερίδες, περιοδικά, φωτογραφίες…), ψαλίδια, κοπίδια, κόλλα, κολλητική ταινία, κι ό,τι άλλο θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις, για να φτιάξεις καινούργια έργα, για να πειραματιστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες, για να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε…

Τα “Πρόσωπα της Μεσογείου” είναι μια διεθνής καλλιτεχνική πρωτοβουλία για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα, ενάντια τους φράχτες που υψώνουν οι κυβερνήσεις μας για να μην φτάσουν οι ξεριζωμένοι ανάμεσά μας. Μια καταγγελία των 36.000 θανάτων στη Μεσόγειο του 21ου αιώνα! Είναι μια προσπάθεια για να ακουστεί ότι τη φετινή χρονιά, μετά τη συμφωνία Ε.Ε./Τουρκίας, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Αν δεν ζωγραφίζεις, μπορείς να μουντζούρωσεις, να μπογιατίσεις, να γράψεις, να μιλήσεις, να απαγγείλεις, να σκεφτείς,…
Σε περιμένουμε!”

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 19.00 μ.μ.
Αίθουσα 22, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Διάρκεια: 120 λεπτά
Αριθμός θέσεων: 30
Ελεύθερη συμμετοχή
Υπέυθυνος παρουσίασης: Γιώργος Κωσταντίνου, εικονοπλάστης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.