Blog

Εργαστήριο σχεδίασης manga.

Για όλες τις ηλικίες.

Το Manga είναι πλέον μία από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς μορφές αφηγηματικής τέχνης στον πλανήτη. Τι είναι όμως αυτή η περίεργη μορφή Ιαπωνικού comic; Πως φτιάχνεται; Πως δουλεύουν οι δημιουργοί του; Τι υλικά χρησιμοποιούν; Μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας με αυτό;

Στα πλαίσια της διοργάνωσης “Αστεία Πράγματα” θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι εργαστηρίων με θέμα το Manga, με δύο μέρη ο καθένας. Το Meeting Manga είναι ο πρώτος κύκλος από τους δύο και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να έχουν μία πρώτη επαφή με την Ιαπωνική τέχνη του Manga, καθώς και σε αρχάριους δημιουργούς.

Το εργαστήριο θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη και δεν απαιτεί εμπειρία πάνω στο αντικείμενο.

Μέρος Πρώτο – Εισαγωγή:
Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τι είναι το Manga και θα έρθουν σε μία σύντομη επαφή με την Ιστορία του. Θα εξοικειωθούν με τα είδη και τις υποκατηγορίες του Manga και τα διακριτικά χαρακτηριστικά τους. Θα έρθουν επίσης σε επαφή με την δημιουργική διαδικασία ενός δημιουργού Manga (Mangaka), από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την σχεδίαση και θα γνωρίσουν τα υλικά που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές (ποια είναι και που μπορούν να τα προμηθευτούν).
 
Μέρος Δεύτερο – Βασικές Τεχνικές:
Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με βασικές τεχνικές σχεδιασμού Manga και θα εξασκηθούν σε αυτές:
* Πρόσωπα.
* Μάτια.
* Ανατομία.
* Τεχνικές Μελανώματος.
 
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 16.00 / Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 17.30
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα 19
Διάρκεια: 4 Ώρες (2 Ώρες ανά μέρος).
Αριθμός θέσεων: 25
Για όλες τις ηλικίες
Ελεύθερη συμμετοχή
Εισηγητής: Παπαγιάγκου Αλέξανδρος (Δημιουργός Manga/Comics, μέλος της ομάδας Inkorrekt, κριτικός ταινιών και Φυσικός).

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.