Blog

Σεμινάριο comics για εκπαιδευτικούς στην πόλη των Σερρών.

H Ένωση καθηγητών αγγλικής δημόσιας εκπαίδευσης Ν. Σερρών διοργανώνει σεμινάριο κόμικς με εισηγητή τον φιλόλογο και εκδότη κόμικς Νίκο Π. Δαλαμπύρα.
 
Το σεμινάριο αυτό με τίτλο “Τα κόμικς στην εκπαίδευση – ένα χρηστικό εργαλείο διδασκαλίας” θα έχει συνολική διάρκεια τρείς ώρες, χωρισμένο σε δύο μέρη και θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου στο 6ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, ενώ η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν!
 
Το σεμινάριο θα έχει ως στόχο – στο πρώτο μέρος- να ιχνηλατίσει την ιστορική διαδρομή και εξέλιξη του μέσου, από τα πρώτα δείγματα μέχρι και την ανάδειξη του ως την ενάτη των τεχνών, ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν -μέσω παραδειγμάτων- οι δυνατότητες των κόμικς ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Το συνοπτικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία της τέχνης εν γένει, είτε είναι αναγνώστες κόμικς είτε όχι, αλλά και σε καλλιτέχνες και -φυσικά- εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε ένα αντικείμενο που εξελίχθηκε ραγδαία σε μια απο της δημοφιλέστερες μορφές εφαρμοσμένης τέχνης του 20ου αιώνα.
 
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν συνοπτικές σημειώσεις με το περιεχόμενο του σεμιναρίου, αλλά και προτεινόμενη βασική βιβλιογραφία, για όποιον επιθυμεί να ερευνήσει περαιτέρω το αντικείμενο των κόμικς, ενώ θα μπορούν να συμπληρώσουν και ερωτηματολόγιο αξιολόγησης.

Ο Νίκος Π. Δαλαμπύρας είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια είναι μουσικός παραγωγός του μεγαλύτερου ροκ ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας, που εκπέμπει από τη συχνότητα του FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών έχει αναλάβει την επιμέλεια και έκδοση περισσοτέρων από 50 αυτοτελών εκδόσεων comics από Έλληνες δημιουργούς, μέσω των εκδόσεων «Ένατη Διάσταση», ενώ έχει συμμετάσχει και διοργανώσει δεκάδες εκθέσεις και σεμινάρια με αυτό το αντικείμενο ανά την Ελλάδα. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται τέλος, από την θέση του υπεύθυνου εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Comic N’ Play, δεκάδες ώρες εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά, αλλά και ενήλικες, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, είτε πάνω στην τέχνη των comics είτε με διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν ως σκοπό τη βιωματική εκμάθηση της ιστορίας.

Για την συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο:
englishteachersinserres@gmail.com

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.