Blog

Bιβλιοπαρουσίαση της αυτοέκδοσης “Χάρις και Χλόη”, του δημιουργού κόμικς Χρήστου Κούντουρα.

Εδώ και καιρό είχαμε πληροφορηθεί πως πρόκειται να ακολουθήσει η συνέχεια της έκδοσης “Xάρις και Λυσίας” του δημιουργου κόμικς Χρήστου Κούντουρα και έτσι με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση για την αναμενόμενη βιβλιοπαρουσίαση του έργου του με τίτλο “Χάρις και Χλόη“!

Πρόκειται ουσιαστικά  για την συνέχεια του προηγούμενου άλμπουμ, όπου οι τύχες των πρωταγωνιστών του πρώτου βιβλίου τους φέρνουν τώρα αντιμέτωπους με μια πλεκτάνη του βασιλικού οίκου των Αργεαδών . 

Η σχεδιαστική γραμμή του Χρήστου Κούντουρα, με τα ξεκάθαρα περιγράμματα και την σχολαστική επιμέλεια στην αυθεντική απεικόνιση των λεπτομερειών στις ενδυμασίες, τον οπλισμό ή και τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο δρούνε οι ήρωες του, σε συνδυασμό με την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στον χρωματισμό των σελίδων από την δημιουργό Δέσποινα Βάττη, προσφέρει στον αναγνώστη μια απολαυστική απόδραση στην κλασική αρχαιότητα, με την λελογισμένη δόση του υπερφυσικού στοιχείου, όπως ακριβώς είχε γίνει και με την προηγούμενη έκδοση.

Η παρουσίαση του δεύτερου αυτού πολυσέλιδου άλμπουμ θα λάβει χώρα την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, στις 20.30 στον εικαστικό χώρο “Ρω“, στην οδό Ρωμανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την παρουσίαση του κόμικ, θα εκτεθούν και τα πρωτότυπα σκίτσα του δημιουργού Χρήστου Κούντουρα, με μελάνι και χρώμα.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 24  έως της 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρες: 

Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή: τα πρωινά 10:00-16:00 και τα απογεύματα 18:00 έως 22:00

Ο Χρήστος Κούντουρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Γαλλία όπου και διάβαζε πολλά κόμικς. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές στον χώρο των εικαστικών. Το 2013 εκδόθηκε το πρώτο του κόμικ “Χάρις και Λυσίας” και φέτος το ”Χάρις και Χλόη”, δύο περιπέτειες στην αρχαία Ελλάδα.

ρώ 
art space exchibitions events projects shop 
ρωμανού 5, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 226 552 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.