Blog

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ / CRETANCOMICS

Η “Ιστορία της Κρήτης σε κόμιξ” είναι μια κουζουλή ιστορία που ξεκινά απο τη δημιουργία του νησιού και του τοπίου του, απο την εμφάνιση κάποιων βράχων μεταξύ της Ευρασιατικής και Αφρικανικής Τεκτονικής Πλάκας, ως και τις μέρες μας, το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την παραμονή των χίπηδων στις σπηλιές των Ματάλων.

Μέσω των τεράστιων δυνατοτήτων έκφρασης που προσφέρει το κόμικ, και με την ιστορία δοσμένη λιτά και με χιούμορ, το βιβλίο γίνεται ο κατάλληλος οδηγός για τον αμύητο αλλά και τον μυημένο πάνω στην πορεία του νησιού μέσα στους αιώνες. Το χιούμορ και η επιστημονική εγκυρότητα φτιάχνουν έναν εκρηκτικό συνδιασμό που αποδεικνύει πως η ιστορία είναι πράγματη ικανή να μας ταξιδέψει και να μας συναρπάσει.

Τα πέντε μέρη στα οποία χωρίζεται το βιβλίο είναι τα πέντε βασικά τμήματα της κρητική ιστορίας, δηλαδή :

  • τα προϊστορικά, μυθικά και αρχαία χρόνια, 
  • τα ρωμαϊκά και βυζαντινά, 
  • τα χρόνια της Ενετικής Αναγέννησης, 
  • η Οθωμανική κατάκτηση και οι επαναστάσεις που οδήγησαν στην απελευθέρωση και τέλος ,
  • τα γεγονότα που συνέβησαν στον 20ο αιώνα.   

 Με κάθε κεφάλαιο να φέρει όχι απλώς την ιστορία αλλά και το εικονογραφικό ύφος κάθε εποχής, η “Ιστορία της Κρήτης σε κόμιξ“μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη περιπέτεια, τη συναρπαστική ιστορία ενός τόπου, γεμάτη παραδόσεις, θρύλους και μύθους, με πολλούς απ’ αυτούς να ξεπερνούν τα όρια του νησιού και ν’ αποτελούν κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς. 

Αφηγητές είναι οι ίδιοι οι χαρακτήρες, οι πρωταγωνιστές της, όπως η Μητέρα Φύση, ο Μινώταυρος, ο Δαίδαλος, ο Απόστολος Παύλος, ο Ερωτόκριτος, ο Καπετάν Μιχάλης ή ο Αλέξης Ζορμπάς.

Με σκοπό να διδάξει, να ψυχαγωγήσει αλλά και να προβληματίσει, η “Ιστορία της Κρήτης σε κόμιξ” είναι πάνω απ’ όλα μια συναρπαστική αφήγηση που ξετιλύγεται μέσα στα βάθη των αιώνων, φτάνοντας ως τη σημερινή εποχή.

Τίτλος: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ ΚΟΜΙΞ, η μεγάλη περιπέτεια του νησιού μέσα στο χρόνο.
εικονογράφηση / σενάριο: Π. Δ. Γιάκας.
Ρέθυμνο : Cretan Comics, 2015, http://cretancomics.gr/
Περιεχόμενα: 68σ., έγχρωμο, μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 28×21εκ
Γλώσσα: Ελληνικά ή αγγλικά
Περιέχει βιβλιογραφία
ISBN 978-618-81887-0-9 
Τιμή; 9,90 €
Πρώτη κυκλοφορία: Μάιος 2015

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.