Blog

Tα ελληνικά βασίλεια της Ασίας.

Aλήθεια, πόσο επηρρέασε την μυστηριώδη και αρχαία  Ανατολή το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμός; Ελάτε να ανακαλύψετε μαζί μας τα ειρηνικά, αλλά και τα πολεμικά έργα των διαδόχων του Μ. Αλεξάνδρου στις εσχατιές του τότε γνωστού κόσμου.

Το κεντρικό έκθεμα/διαδραστικό παιχνίδι τoυ E.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. για την 16η διοργάνωση του Comic N’ Play θα σας ταξιδέψει στους ελληνιστικούς χρόνους και στα μακρυνά βασίλεια της Βακτριανής και της Πενταποταμίας.
 
“Ο Πουσιαμίτρα Σούγκα που βασιλεύει στα Παλίβοθρα, έσπευσε να συναντήσει τον Μέγα Βασιλέα και ακόλουθο της Δάρμα Μένανδρο τον Δίκαιο (Maharaja Darmikasa Tratarasa Menadra) κάτω από το βλέμμα της Γης του Χιονιού, των αιώνιων Ιμαλαϊων, και δίπλα στον ποταμό που ρέει μέχρι τον Ιερό Γάγγη και που οι σοφοί Γιαβάνα ονομάζουν Ιωμάνο, για να διεκδικήσουν οι δυό τους σε μάχη την καρδιά της όμορφης πριγκήπισσας Μυγδονίας”.
(Προσαρμοσμένο απόσπασμα -ποιητική αδεία- Ινδικών Χρονικών)
 
Φιγούρες από την προσωπική συλλογή του Σ. Χριστοδούλου (πρόεδρος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.).
Μακέτα από τους Ν. Δαλαμπύρα και S. Badoian (μέλη Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.)
Επιμέλεια παρουσίασης: Σ. Χριστοδούλου (Στρατιωτικός Ιατρός Ε.Α./πρόεδρος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.