Blog

Εισαγωγή στο Manga: H ιαπωνική εκδοχή των κόμικς.

Το Manga είναι πλέον μία από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς μορφές αφηγηματικής τέχνης στον πλανήτη.

Τι είναι όμως αυτή η περίεργη μορφή Ιαπωνικού comic; Πως φτιάχνεται; Πως δουλεύουν οι δημιουργοί του; Τι υλικά χρησιμοποιούν; Μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας με αυτό;

Στα πλαίσια της διοργάνωσης “Aστροναύτες” θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο με θέμα το manga που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να έχουν μία πρώτη επαφή με την Ιαπωνική τέχνη του Manga, καθώς και σε αρχάριους δημιουργούς.

Το εργαστήριο  δεν απαιτεί εμπειρία πάνω στο αντικείμενο και κατά την διάρκεια του οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τι είναι το Manga και θα έρθουν σε μία σύντομη επαφή με την ιστορία του. Θα εξοικειωθούν με τα είδη και τις υποκατηγορίες του Manga και τα διακριτικά χαρακτηριστικά τους. Θα έρθουν επίσης σε επαφή με την δημιουργική διαδικασία ενός δημιουργού Manga (Mangaka), από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την σχεδίαση και θα γνωρίσουν τα υλικά που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές (ποια είναι και που μπορούν να τα προμηθευτούν).

Σάββατο 11 Νοεμβρίου | 12.00 – 14.00
Αίθουσα Nehama, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Διάρκεια: 2 Ώρες 
Αριθμός θέσεων: έως 50
Για όλες τις ηλικίες
Ελεύθερη συμμετοχή
Εισηγητής: Παπαγιάγκου Αλέξανδρος (Δημιουργός Manga/Comics, μέλος της ομάδας Inkorrekt, κριτικός ταινιών και Φυσικός).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.