Blog

Εργαστήριο βαφής μινιατούρας.

Για όλες τις ηλικίες.

Τα παιχνίδια στρατηγικής βασίζονται στην χρήση μινιατούρων και άλλων συναφών μοντέλων. Οι φιγούρες και τα μοντέλα αυτά, που κατασκευάζονται από ειδικά κράμματα μετάλλου, από ρητίνη ή πιο συχνά από πλαστικό, συχνά σκαλίζονται ή βάφονται από ειδικούς επαγγελματίες, αποκτώντας έτσι από μόνες τους συλλεκτικό χαρακτήρα και αξία!

Το χόμπι της συλλογής, συναρμολόγησης και βαφής τέτοιων μινιατούρων είναι σήμερα παντού ιδιαίτερα διαδεδομένο!
Η διοργάνωση του comic-n-play θα δώσει φέτος την ευκαιρία σε φίλους αυτού του ολοένα αναπτυσσόμενου χόμπι, ανεξαρτήτως της ηλικίας και του επιπέδου τους, την ευκαιρία να διδαχθούν ορισμένες από τις βασικές τεχνικές βαφής των μινιατούρων αυτών απο την Underworld Modelling Team, η οποία απαρτίζεται από δύο εκλεκτούς καλλιτέχνες του χώρου.

Ο Γρηγόρης ξεκίνησε το 2008 συλλέγοντας και βάφοντας μινιατούρες Warhammer 40,000. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει και εξελίσσει το αγαπημένο του χόμπι χτίζοντας ολόκληρους στρατούς από μινιατούρες αλλά και με αξιοσημείωτη δουλειά σε στρατούς φίλων και γνωστών. Εκτός από μοντελιστής και συλλέκτης, ασχολείται ως παίκτης με συμμετοχές σε διάφορα τουρνουά και διοργανώσεις.

Ο Λευτέρης ξεκίνησε το 1994 με στατικό μοντελισμό και διόραμα. Από το 2012 άρχισε να ασχολείται κυρίως σαν μοντελιστής, με μινιατούρες από wargames, όπως τα Kings Of War, DeadZone και φυσικά Warhammer 40,000 και Warhammer Fantasy (Age Of Sigmar). Από τότε μέχρι σήμερα και έχοντας πειραματιστεί με αρκετές τεχνικές συνεχίζει να βάφει και να παραδίδει μαθήματα βαψίματος μινιατούρας, στο κατάστημα Underworld Games.

Δείγματα της δουλειάς τους μπορείτε να δείτε τόσο στην έκθεση, όσο και στο κατάστημα Underworld Games (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 25, Θεσσαλονίκη).

Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Νοεμβρίου | 18.00  έως 21.00
Εισηγητές: “U.T.M. – Underworld Modelling Team”
Αίθουσα 22, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Διάρκεια: 2 ώρες
Αριθμός θέσεων: 25
Για όλες τις ηλικίες
Ελεύθερη συμμετοχή

Τα αναλώσιμα των εργαστηρίων αυτών είναι ευγενική χορηγία τoυ καταστήματος Underworld Games (Kωσταντίνου παλαιολόγου 25, Θεσσαλονίκη)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.