Blog

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΤΖΙΡΗΣ

O Βαγγέλης Ματζίρης, γεννημένος στο Μάιντς της Γερμανίας το 1973, απόφοιτος του Τμήματος Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., διαβάζει και σχεδιάζει κόμικς φανατικά από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Πρωτοδημοσίευσε στο fanzine Zeppelin και πήρε το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό κόμικς στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Θεσσαλονίκη 1997.
Άλλες συμμετοχές: ομαδικές-φοιτητικές εκθέσεις, έκθεση 1ου Διεθνούς Συνεδρίου μελέτης των κόμικς (ΤΠΤΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου), Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς του Περιοδικού “Βαβέλ” στην Αθήνα επί σειρά ετών, φεστιβάλ “Κόμικς και Ρεαλισμός” του περιοδικού Γαλέρα (2006), φεστιβάλ GRRR (Πάντσεβο Σερβίας, 2006), Δημήτρια 2006 στο “Μύλο” κ.α.
Ως εικαστικός, συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις: Kappatos Gallery Rooms 2010 Athens, Kalos and Klio Showroom(Νεκρή φύση σε εξέλιξη) 2011 Θεσσαλονικη κ.α.
Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και εκδόσεις.

Ζεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και είναι ιδιοκτήτης του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Comink.

H πρώτη του επίσημη κόμικς κυκλοφορία είναι η γραφική νουβέλα με τίτλο “Ubermensch!” μια μεταφορά του διηγήματος του Kim Newman  από τον Αβραάμ Κάουα, από τις εκδόσεις Jemma Press.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.