Blog

AthensCon 2017, 2 & 3 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου!

To AthensCon είναι το μεγάλύτερο συνέδριο αφιερωμένο στην ποπ κουλτούρα στην Ελλάδα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου επιστρέφει για τρίτη φορά το AthensCon, στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), το οποίο θα μετατραπεί -για ένα ολόκληρο διήμερο- σε μια εναλλακτική διάσταση όπου θα συνυπάρχουν στο ίδιο μέρος ήρωες, εξωγήινοι, τέρατα, και φυσικά οι επισκέπτες του!

Το AthensCon έχει άμεσες επιρροές από τα συνέδρια κόμικς και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Είναι μια “γιορτή” που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν.

Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή. Κάθενας από εμάς επιλέγει να γεμίζει τη ζωή του με τον τρόπο που του αρέσει, είτε επιλέγει γι’ αυτό τον σκοπό τα κόμικς, τον κινηματογράφο, τα βιντεοπαιχνίδια, τα επιτραπέζια παιχνίδια κλπ., καθώς όλα τα παραπάνω μας χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα μας πιο απολαυστική. Η διήμερη εκδήλωση του AthensCon  λοιπόν θα είναι γεμάτη από τους ανθρώπους που εμπνέονται απ’ όλα τα παραπάνω!

Οι ενασχολήσεις και τα χόμπι που πηγάζουν από την ποπ κουλτούρα δεν έχουν όριο ηλικίας! Γι’ αυτό, άλλωστε, σε όποια δεκαετία και να μεγάλωσε κάποιος (’70s, ’80s, ’90s ή και τη νέα χιλιετία), όλο και κάποια ταινία, κόμικς ή βιντεοπαιχνίδι θα του έχει κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση ώστε να αντιπροσωπεύει κάτι σημαντικό γι’ αυτόν. Το AthensCon θα επιχειρήσει να ξυπνήσει το παιδί μέσα σε όλους -είτε έρθει κάποιος μόνος του, είτε με την παρέα του, ή με την οικογένειά του- γιατί για όλους θα υπάρχει κάτι που θα προσελκύσει και θα αφυπνίσει το ενδιαφέρον τους.

Κατά την διάρκεια της διήμερης διοργάνωσης οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά:

  • ηθοποιούς και καλλιτέχνες διεθνούς και εγχώριου βεληνεκούς
  • συγγραφείς και σκιτσογράφους από το χώρο των κόμικς
  • ηθοποιούς από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και διασημότητες που θα λάβουν μέρος σε ομιλίες, θα δίνουν αυτόγραφα και θα βγαίνουν φωτογραφίες με τους επισκέπτες.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν νέες τέχνες, συμμετέχοντας στα σεμινάρια και τα εργαστήρια που θα γίνουν σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους. Θα μπορούν όμως και να αποκτήσουν νέα χόμπι, είτε δοκιμάζοντας καινούρια βιντεοπαιχνίδια, είτε γνωρίζοντας κάποια από τα πολυάριθμα επιτραπέζια παιχνίδια που θα είναι στημένα, αλλά τέλος  συμμετέχοντας και σε κάποια από τις πολυποίκιλες δραστηριότητες που θα φιλοξενεί το φεστιβάλ.

Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να αποκτήσουν κάποιο καινούριο “θησαυρό” για τη συλλογή τους από τους εκθέτες που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση, αλλά και να φωτογραφηθούν από κοντά με μοναδικά κομμάτια από την ιστορία του κινηματογράφου που θα εκτίθενται στον χώρο.

Αυτή τη χρονιά τιμούν την χώρα μας με την παρουσία τους στο AthensCon καταξιωμένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί από το εξωτερικό. Θα μπορέσετε λοιπόν να γνωρίσετε από κοντά τον κόκκινο Power Ranger Steve Cardenas ή τoν Ian Whyte, έναν  από τους White Walkers ή τον Mountain ή τον γίγαντα Wun Wun από την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, που έρχεται για να μας αποκαλύψει μυστικά και εμπειρίες από τα γυρίσματα. Επίσης τoν Kev Hopgood, συνδημιουργό του χαρακτήρα War Machine της εκδοτικής κόμικς Marvel ή τον John Howe, τον αρχιτέκτονα των κόσμων του Lord of the Rings, και του οποίου τα σχέδια πήραν μορφή από τον Peter Jackson στον κινηματογράφο, καθώς και όλους τους υπόλοιπους αξιόλογους καλεσμένους της διοργάνωσης (Drazen Kovacevic-δημιουργός κόμικς του Valkyrie, που πρόσφατα εκδόθηκε και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Jemma Press, όπως και ο Claudio Sciarrone της Disney).

Συνολικά 63 γνωστοί και καταξιωμένοι σκιτσογράφοι/εικονογράφοι από τη χώρα μας, αλλά και νέοι που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, θα δώσουν το παρόν στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες, θα πωλούνται προ-υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους τους δημιουργούς, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες – ηθοποιούς.

Στην αρένα και τα διαζώματα των συνολικά 7000 τ.μ. του εκθεσιακού χώρου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί περισσότερους από 100 εκθέτες, να θαυμάσει από κοντά την κινηματογραφική ρέπλικα του αυτοκινήτου των FlintStones του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, να προσπαθήσει να σηκώσει το σφυρί του Thor κ.ά.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με απίθανα δώρα, να προσπαθήσουν να αποδράσουν από την καλύβα του Σαμάνου, να παίξουν βιντεοπαιχνίδια γνωστών εταιριών και να μάθουν να παίζουν νέα επιτραπέζια που δεν γνώριζαν ως τώρα. Φυσικά δεν γίνεται να λείπουν και οι εκπληκτικοί cosplayers, που θα κατακλύσουν τον χώρο και θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ συμμετοχής τους ξεπερνώντας τον περσινό αριθμό των 351 κουστουμιών!

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της διοργάνωσης θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του AthensCon, δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια ειδικού ενδιαφέροντος, από καταξιωμένους στον χώρο τους εισηγητές, οι οποίοι θα προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα πραγματικά ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού σε όλες του τις μορφές.

Στα άνω διαζώματα του γηπέδου, περιμένουν τους επισκέπτες περισσότερες εκπλήξεις. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικές εικαστικές εκθέσεις, ανάμεσα στις οποίες την ομαδική έκθεση εικονογράφησης Ελλήνων σχεδιαστών με τίτλο “The Next Decade”, το Dark Room, όπου θα φιλοξενηθεί μια διαφορετική έκθεση με τον τίτλο “Φρικωδίες”, καθώς και την ατομική έκθεση του μεταλλουργού Δημήτριου Κατσίκη, του μοναδικού δημιουργού αρχαίωνελλήνικών πανοπλιών, ακριβώς όπως τις φτιαχνάνε πριν 2500 χρόνια!

Το βράδυ του Σαββάτου 2/12, από τις 21:00, μέσα στο στάδιο Tae Kwon Do και σε μία αίθουσα 500τ.μ., θα φιλοξενηθούν στην σκηνή της οι κωμικοί Σέξπυρ, Αριστοτέλης Ρήγας, Απόλλων Roach, Αλέξανδρος Τιτκώβ και ο DJ iPsycho. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες του συνεδρίου.

Oι τιμές των εισιτηριών της έκθεσης είναι στα 10 ευρώ του διημέρου και στα 7 ευρώ της μιας ημέρας, ενώ η είσοδος για παιδιά μέχρι και 6 ετών είναι δωρεάν.

Περισσότερα για την διοργάνωση μπορείτε να αναζητήσετε απευθείας στον ιστοτόπο της στο:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.