Blog

Σχολική ξενάγηση: Η μάχη του Σκρα ντι Λέγκεν.

Για μαθητές όλων των τάξεων, αλλά και για ενήλικες.

Με την αφορμή της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την λήξη του Ά Παγκοσμίου Πολέμου και μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια με μινιατούρες θα μάθουμε με ποιο τρόπο η Ελλάδα συμμετείχε στην εκατόμβη του «Μεγάλου Πολέμου»! Ένα πανόραμα από φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό, μινιατούρες, λογοτεχνικά βιβλία και κόμικς θα ταξιδέψει τους μαθητές στην εποχή ενός πολέμου που συντάραξε την υφήλιο, διαμόρφωσε το σύγχρονο αστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης και που χάραξε την πορεία της εξέλιξης του δυτικού πολιτισμού κατά τον 20ο αιώνα! Ήταν ο «πόλεμος που θα τελείωνε όλους τους πολέμους» και που τελικά ίσως δεν θα έπρεπε να έχει γίνει ποτέ…

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης είναι από το αρχείο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει συλλεκτικές μινιατούρες Ελλήνων στρατιωτών του Α. Παγκοσμίου Πολέμου του συλλέκτη Α. Ζηβώνη.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
5-9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ | 09.30 έως 13.00 / και απογεύματα (ΕΚΤΟΣ 9 Νοεμβρίου) 17.00 έως 20.00
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Διάρκεια ξενάγησης: 30 λεπτά
Ελεύθερη συμμετοχή

Υπεύθυνοι επιμέλειας: Σ. Χριστοδούλου (πρόεδρος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., στρατιωτικός ιατρός Ε.Α.), Σ. Πετρίδης (μέλος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., Αρχαιολόγος), Ν. Π. Δαλαμπύρας (μέλος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., εκδότης “Ένατης Διάστασης, ραδιοφωνικός παραγωγός)

Ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. – έτος ιδρύσεως 1993) εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την προώθηση των επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας.
www.esfips.com

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.