Blog

ΖΗΒΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

O Ζηβώνης Αθανάσιος είναι συλλέκτης ιστορικών μινιατούρων από την Θεσσαλονίκη.

Εργάστηκε ως Δασολόγος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εδώ και χρόνια ασχολείται με την συλλογή ιστορικών μινιατουρών αλλά και toy soldiers, συμμετέχοντας σε εκθέσεις με θέματικές που αφορούν περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας. Η συλλογή του αποτελείται από τρία τμήματα:  το Ελληνικό τμήμα (και κυριότερο), το Ναπολεόντειο και αυτό του Αμερικανικού Εμφυλίου.

Το Ελληνικό τμήμα περιλαμβάνει φιγούρες από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα καθώς και προσωπικότητες όπως ο Ελ. Βενιζέλος, ο βασιλεύς Κωνσταντίνος Ά, ο Ν. Πλαστήρας, ο Π. Κουντουριώτης και σχεδόν όλους τους ήρωες του 1821, αλλά και άλλους. Επίσης περιλαμβάνει και μικρά διοράματα και βινιέτες από ιστορικές στιγμές της Ελλάδος όπως είναι η εποποιία του 1940, η μάχη στο Ρούπελ, η μάχη στο Σκρά ντι Λέγκεν, η μάχη στο Μανιάκι, ο αγώνας στη θάλασσα του 1821 κλπ.

Τελευταία, εδώ και 2 χρόνια, έχει ξεκινήσει την συλλογή αεροπλάνων που είχε στην διάθεση της η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία κατά την περίοδο του 1940-41, τα οποία συναρμολογούνται και βάφονται από τον ίδιο.

Ο Ζηβώνης Αθανάσιος θα συμμετάσχει στο “Πανόραμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου” της έκθεσης “ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ” με το αντίστοιχο θεματολογικά κομμάτι της συλλογής του.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.