Blog

ΤΕΛΛΟΣ ΦΙΛΗΣ

Ο Τέλλος Φίλης γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη.

Mεγάλωσε στο Νέο Ψυχικό της Αθήνας και μένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ενεργό μέλος της “Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου”, ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής δράσης “Η Ποίηση Γυμνή“, τακτικός συνεργάτης του λογοτεχνικού περιοδικού «Εντευκτήριο», της «Παράλλαξης» & της εφημερίδας «Μακεδονία». Είναι υπεύθυνος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης από το 2016. Εχει εκδώσει 4 βιβλία. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά από τη Σοφία Γεωργαλλίδη και στα γαλλικά από τον Herve Georgelin.

Ο Τέλλος Φίλης, υπεύθυνος της ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα προλογίσει τις ταινίες «Αποχαιρετισμός στα όπλα» και «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» στα πλαίσια προβολών του Κινηματογραφικού Αφιερώματος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο  της φετινής διοργάνωσης του Comic N’ Play, την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 20.30, στην αίθουσα Νehama του Γ.Ι.Θ..

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.