Blog

THIERRY CAPEZZONE

O Thierry Capezzone γεννήθηκε στη Λυών της Γαλλίας το Νοέμβριο του ’63.

Ξεκίνησε να ασχολείται ως αυτόνομος δημιουργός κόμικς το 1981 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 εργάστηκε για το Βελγικό περιοδικό Spirou, σχεδιάζονας διάφορους χαρακτήρες, όπως τα Στρουμφάκια και τον Agent 212, ως βοηθός. μελανωτής κλπ.

Από το 1990 έως και το 2000 έκανε πολλές εικονογραφήσεις για διάφορα περιοδικά και βιβλία. Από τις αρχές του 2000 και έπειτα όμως ξεκίνησε την δική του σειρά υπό τον τίτλο “H.C. Andersen Junior” (με 5 διαφορετικά άλμπουμ έως τώρα), μέσω των οποίων αφηγείται τις περιπέτειες του νεαρού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο οποίος χάρη στην κατοχή ενός μαγικού καπέλου ταξιδεύει μέσα στους κόσμους των παραμυθιών του, όπως αυτούς της Μικρής Γοργόνας και του Ασχημόπαπου.

Το 2011 ξεκίνησε να εργάζεται για τον χαρακτήρα Petzi και σχεδίασε πολλά βιβλία και άλμπουμ κόμικς, τα οποία μεταφράστηκαν σε αρκετές γλώσσες μέχρι σήμερα. Το 2015 ξεκίνησε να εργάζεται για την πετυχημένη Νορβηγική σειρά Flåklypa. Αυτοί οι δύο τίτλοι (Petzi και Flåklypa) αποτελούν και τις πιο πετυχημενες σειρές του εν λόγω δημιουργού από εκδοτικής άποψης, από τις οποίες προέκυψαν ξεχωριστές ταινίες κινουμένων σχεδίων, τόσο για την τηλεόραση όσο και για τον κινηματογράφο!

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, ο Thierry Capezzone ασχολείται αυτή την στιγμή πάνω σε πολλά διαφορετικά projects και εικονογραφήσεις για διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.

Ο Thierry Capezzone ειναι επίσημος προσκεκλημένος της έκθεσης “ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ” και θα συμμετάσχει σε εργαστήρια, προβολές και βιβλιοπαρουσιάσεις, ώστε το κοινό της Θεσσαλονίκης να γνωρίσει την δουλειά του!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.