Blog

To πρώτο φεστιβάλ κόμικς στη Λάρισα είναι πλέον γεγονός!

Ο Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου (Εκδόσεις Του Κάμπου) συνδιοργανώνει με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων το 1ο LA Comics Festival, που θα λάβει χώρα στον Μύλο του Παππά από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου 2019!

Πρόκειται για μία πολυθεματική και πολυεπίπεδη εκδήλωση, που εστιάζει στον χώρο της ένατης τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά. Όσοι λοιπόν παρευρεθούν στο LA Comics Festival θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, 50 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στα τραπέζια και στις εκθέσεις της διοργάνωσης, προβάλλοντας μια μεγάλη ποικιλία εικονογραφήσεων, αυτοεκδόσεων και κόμικς εντύπων.

Παράλληλα, οι επισκέπτες -ανεξαρτήτως ηλικίας- θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν διάφορες εκθέσεις, μεταξύ των οποίων μία έκθεση κόμικς και εικονογράφησης με τίτλο «Μονοσέλιδα», αποτελούμενη από έργα 40 Ελλήνων και Κυπρίων δημιουργών κόμικς. Ακόμη, μια έκθεση σπάνιων ελληνικών αυτοεκδόσεων κόμικς του συλλέκτη Μέλανδρου Γκανά.

Επίσης, το LA Comics Festival θα φιλοξενεί επιτραπέζια παιχνίδια (σε συνεργασία με το PlayHouse), ενώ θα υπάρχει bazaar βιβλίων κόμικς από καταστήματα και διάφορους εκδοτικούς οίκους.

Έχουν προγραμματισθεί οι εξής δράσεις:

Panels: «Fanzines-Αυτοεκδόσεις» Μέλανδρος Γκανάς. «Ο κύκλος των κόμικς» Βάιος Κουτριτζές. «Γελοιογραφία» Απόστολος Κουρσοβίτης (Κουρσό) Workshops. Παιδικό Εργαστήριο σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία (στο τέλος του οποίου θα μοιραστεί σε μαθητές κόμικ έκδοση με θέμα το μεταναστευτικό – δωρεά του Ινστιτούτου Ρόζα Λούξεμπουργκ). Παιδικό Εργαστήριο με την Αγλαΐα Νάκα. Εργαστήριο κόμικς με τον Μέλανδρο Γκανά. Παιδικό κόμικς με το Μέλανδρο Γκανά και τον Θανάση Καραμπάλιο. Εργαστήριο για Σενάριο-Σχέδιο με τον Αποστόλη Ιωάννου (Blackbird). Σεμινάριο με τίτλο “Χτίζοντας τον σκελετό μίας ιστορίας”, με τον συγγραφέα και εκδότη Αθανάσιο Α. Βασιλάκη. Εργαστήριο “Flip Book Shadows”, με την Φωτεινή Καλούδη. Εργαστήριο Δερματοστιξίας με τον Ορέστη Κοτοπούλη (Stab). Επίδειξη Live Painting Μινιατούρας από την OWLS Society. Συναρμολόγηση και Βάψιμο Μινιατούρας από την OWLS Society. Συνεδρίες Dungeons and Dragons/One Shot με τους Ζήση Αποστολίδη και Άρη Γκρίμπα. Το φεστιβάλ θα συμπεριλαμβάνει και προβολές Cult ταινιών του δημιουργού Γιάννη Ρουμπούλια., διασκεδαστικές προτάσεις εξόδου a la «Drink and Draw» με διάφορους καλλιτέχνες και stand up comedy με τον Πιέρρο Πατουχέα. 

Εκθέσεις: Έκθεση «Μονοσέλιδα». Έκθεση «Αγροτικές Αφίσες». Έκθεση «Εναλλακτικές Αφίσες του LA Comics Festival». Έκθεση «Τα κόμικς που δεν μας άφηναν να διαβάζουμε» (Κόμικς Ενηλίκων από την προσωπική συλλογή του Μέλανδρου Γκανά».

Παράλληλα, στους χώρους του Μύλου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό μεγάλου ενδιαφέροντος. Θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους  με θέμα την “Οικολογία” (σε συνεργασία με το Thessaloniki Animation Festival – TAF), καθώς και δύο Κυπριακά παιδικά animations από τον Αλέξη Χαβιαρά -τo πολυβραβευμένο 3D animation “Agrinoui” και το ”Stroutho”.

Η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ, καθώς και η συμμετοχή σε panels, workshops, masterclasses, προβολές και events, είναι ελεύθερη για όλους.

Τέλος, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει μία μουσική βραδιά, με τον Zorz Pilali – Ζορζ Πιλαλί & Sufra Band, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 στον Μύλο 1927. Είσοδος για το live: 5 ευρώ.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.