Blog

To 3o Chaniartoon Festival, 13 έως 22 Σεπτεμβρίου.

To 3o Chaniartoon – International Comic & Animation Festival 2019  θα λάβει χώρα και φέτος στην πόλη των Χανίων από τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, στον χώρο του δημοτικού Κινηματογράφου ΚΗΠΟΣ.

Το Chaniartoon είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην τέχνη των κόμικς, της εικονογράφησης και -προφανώς- των κινουμένων σχεδίων. Για 3η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, προβολές ταινιών animation, εργαστηρίων και παρουσιάσεων!

Στο κομμάτι του animation προβλέπεται να συμμετάσχουν περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες, ενώ στο εκθεσιακό κομμάτι της αναμένονται οι συμμετοχές 53 καλλιτεχνών απ’ όλη την Ελλάδα. Για πρώτη χρονιά μάλιστα, 20 από τους καλλιτέχνες θα βρίσκονται στα Χανιά το τελευταίο 3ήμερο του φεστιβάλ (20-22 Σεπτεμβρίου) εκθέτοντας τις προσωπικές δουλειές τους και συζητώντας με το κοινό.

Το Chaniartoon καινοτομεί φέτος και σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο με μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Μέσα από την επίσημη εφαρμογή του φεστιβάλ, που θα κυκλοφορήσει αρχές Σεπτέμβρη, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να διαδράσουν με αυτήν με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Πρόκειται για μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μέσα από την κάμερα του κινητού τους 50+ καλλιτέχνες της έκθεσης να παρουσιάζονται, αλλά και μία ποικιλία από 3d γραφικά.

Το πρόγραμμα πιο αναλυτικά συμπριλαμβάνει:
13 Σεπτεμβρίου: Εγκαίνια του Φεστιβάλ, με ειδική εκδήλωση στον θερινό κινηματογράφο «Κήπος», με προβολή βραβευμένων ταινιών, ζωντανές αφηγήσεις παραμυθιών με την Λιλή Λαμπρέλη και βίντεο animation με τον Λευτέρη Ελευθερίου.
14-15 Σεπτεμβρίου: Προβολές ταινιών animation από όλο τον κόσμο στον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Κήπος».
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα στο χώρο του ΚΑΜ (16-22 | 09).

Το πλήρες πρόγραμμα αλλά και τα νέα του φεστιβάλ μπορείτε να τα διαβάσετε στην διεύθυνση chaniartoonfest.gr, αλλά και μέσω της σελίδας της διοργάνωσης στο facebook/chaniartoon.fest

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.