Blog

ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Ο Πάνος Ζάχαρης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, οπού ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα.

Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθήνας , πήρε παραδόξως και πτυχίο, ενώ παράλληλα μάθαινε τα βασικά μυστικά του σκίτσου στη Σχολή Ορνεράκη.

Πρωτοδημοσίευσε σκίτσα το 2004 στον Οδηγητή, ακολούθησε το Αντί το 2005 και από το 2008 εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα Το Ποντίκι. Παράλληλα δημοσιεύει πολιτικά κόμικ στριπ και συγκεκριμένα τις σειρές Scary Tales (2017-σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών), The Working Dead (2016-2018 στο SoComic.gr) και The Working Dead…and… (2018-σήμερα στο SoComic.gr) . Η σειρά The Working Dead βραβεύτηκε ως καλύτερο διαδικτυακό κόμικ στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικ το 2017 και το 2018, ενώ η σειρά του Scary Tales βραβεύτηκε ως καλύτερο ένθετο το 2019 στα πλαίσια της ίδιας διοργάνωσης.

Από τις εκδόσεις Τόπος κυκλοφορούν τα βιβλία του Αρνητικοί Συσχετισμοί (2016), The Working Dead (2018) και The Working Dead…and…(2019).

Λατρεύει τα ταξίδια, την Ιστορία και το μπάσκετ, μάλλον με αυτή τη σειρά.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις γελοιογραφίας και κόμικς. Είναι γραμματέας της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

O Πάνος Ζάχαρης θα βρίσκεται στην 18η διοργάνωση του Comic N’ Play, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ με τίτλο The Working Dead…and…η βιβλιοπαρουσίαση του οποίου θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα παρουσιάσεων της Αποθήκης Γ’.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.