Blog

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ

Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη και είμαι 46 ετών.

Τελείωσα το Πολυκλαδικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασα αρτοζαχαροπλάστης στο 1ο Ι.Ε.Κ Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύθηκα στην Υγιεινή Τροφίμων με υποτροφία ως αριστούχος στο Hopwood Hall College του Manchester. Από το 1993 εργάζομαι ως τεχνίτης μπουγατσοποιός στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Από το 2010 διδάσκω Αρτοζαχαροπλαστική σε ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. Είμαι μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και και της Συντεχνίας καταστηματαρχών ζαχαροπλαστών Θεσσαλονικης και έχω στο ενεργητικό μου συμμετοχές και βραβεύσεις σε όλες τις εκθέσεις του κλάδου μας. Eίμαι μέλος του Thessaloniki Food Festival.

Ασχολήθηκα από μαθητής ακόμα με το θέατρο και το ραδιόφωνο. Τελείωσα το Θεατρικό εργαστήρι «Παράθλαση» και έπαιξα για πολλά χρόνια ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σε διάφορα σχήματα της Θεσσαλονίκης. Είμαι εθελοντής αιμοδότης, εθελοντής μάγειρας-αρτοποιός-ζαχαροπλάστης, συμμετέχω σε δράσεις για μικρά παιδιά σε σχολεία, ιδρύματα, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, προσφυγικά καμπ.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 εκλέχθηκα σύμβουλος στη Β΄ δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη. Είμαι παντρεμένος με την Κατερίνα Μακέδα, φιλόλογο-ιστορικό και έχουμε τρία παιδιά.

Στην φετινή διοργάνωση του Comic N’ Play θα συμμετέχω μαζί με τον σεφ Ηλ. Μαμαλάκη στον μπουφέ των εγκαινίων, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου το απόγευμα, όπου μαζί θα παρουσιάσουμε στους επισκέπτες της διοργάνωσης τις συνταγές μας από το βιβλίο «Χορτάστε με την Ψυχή σας», μία έκδοση κόμικς της οποίας τα έσοδα στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά S.O.S. Ελλάδος.

Επικοινωνία:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.