Blog

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Ο Γιάννης Κουκουλάς γεννήθηκε το 1969.

Είναι ιστορικός τέχνης, διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ, όπου και διδάσκει το μάθημα Ιστορία των Κόμικς. Έχει επιμεληθεί πολλές εκθέσεις και εκδόσεις κόμικς και έχει συνεργαστεί με περιοδικά και εφημερίδες αρθρογραφώντας για τα κόμικς και τις εικαστικές τέχνες. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων (Γυναίκες στα κόμικς, Ηρωίδες για κάθε χρήση και Ένατη τέχνη, από το παρελθόν στο μέλλον) ενώ κείμενα του έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2014 είναι συνεπιμελητής του ένθετου για τα κόμικς, Καρέ Καρέ, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο Γιάννης Κουκουλάς έχει επιμεληθεί τον τίτλο “Ένα Γλυκό Ξημέρωμα” των εκδόσεων Jemma Press, τα έργα της οποίας φιλοξενούνται στην ομότιτλη παράλληλη έκθεση της φετινής διοργάνωσης του Comic N’ Play και θα βρίσκεται το Σάββατο 23 Νοεμβρίου το απόγευμα στην Αποθήκη Γ’ του Ο.Λ.Θ., ως φιλοξενούμενος της διοργάνωσης του φeτινού Comic N’ Play, για να παρουσιάσει και να κουβεντιάσει με τους φίλους της 9ης τέχνης το όλο εγχείρημα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.