Blog

Aνακοίνωση της Κριτικής Επιτροπής του Comic N’ Play 2019

Το Comic N’ Play αποτελεί μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να δώσει βήμα έκφρασης σε νέους ανθρώπους να εκφραστούν μέσα από την τέχνη των κόμικς.

Από το 2001, δεκάδες πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό και πολλοί από αυτούς αναδείχθηκαν σε ενεργούς και ταλαντούχους δημιουργούς της ελληνικής κόμικς σκηνής. Κατά τη φετινή διοργάνωση και μέσα στα πλαίσια της καλλιτεχνικής αναβάθμισης της έκθεσης κόμικς που συνοδεύει την εκδήλωση Comic ’n Play σχηματίστηκε και πάλι μια καλλιτεχνική επιτροπή η οποία αξιολόγησε τα υποβληθέντα έργα. Η επιτροπή αυτή είναι πενταμελής και τα μέλη της αποτελούνται από ανθρώπους με πολύχρονη δραστηριότητα στον χώρο των ελληνικών κόμικς.

Στόχος της επιτροπής είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργική διαδικασία μέσα από συνθήκες ευγενούς ανταγωνισμού και να προσφέρει ένα επιπλέον κίνητρο για τους δημιουργούς που συμμετέχουν να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παράλληλα, επιχειρείται να συνδυαστεί το έργο νέων καλλιτεχνών με εκείνο καταξιωμένων δημιουργών του χώρου, ώστε να δίνεται στον επισκέπτη μια όσο το δυνατό πληρέστερη εικόνα των σύγχρονων ελληνικών κόμικς, η οποία θα συνδυάζει τους καλλιτεχνικούς προβληματισμούς των νέων δημιουργών με το ταλέντο έμπειρων καλλιτεχνών. Επιπλέον, αντικειμενικές συνθήκες όπως ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών και ο περιορισμένος διαθέσιμος εκθεσιακός χώρος, οδήγησαν την διοργανωτική επιτροπή του Comic N’ Play να προχωρήσει στη σύνθεση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, ώστε να κρατηθούν οι «ισορροπίες» και να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι.

Επομένως, το άλμπουμ ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, που θα συνοδεύσει την ομώνυμη έκθεση δεν θα αποτελεί «κατάλογο έκθεσης» αλλά «ανθολογία» ιστοριών που παρουσιάστηκαν στην έκθεση κόμικς που συνοδεύει το Comic N’ Play 2019. Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκθεση όλων των υποβληθέντων και εντός θέματος έργων, ανεξαρτήτως με το αν περιλαμβάνονται ή όχι στον «κατάλογο της έκθεσης».

Ευχαριστούμε όλους του δημιουργούς που υπέβαλλαν τα έργα τους στη φετινή διοργάνωση μας. Θα θέλαμε να σας ξαναδούμε και τις επόμενες χρονιές.

Με εκτίμηση,
Νίκος Π. Δαλαμπύρας
Συντονιστής Comic n’ Play 2019

Η ανθολογία ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ένατη Διάσταση θα περιλαμβάνει έργα των:

1. Αβραμόπουλος Δημήτρης
2. Βασιλειάδης Μιχάλης
3. Βρακοπούλου Στέλλα
4. Γιάκας Πάνος
5. Ζάχαρης Πάνος
6. Ζυγούρης Κωνσταντίνος
7. Θεοδωροπούλου Έφη
8. Θεοχαρίδης Βαγγέλης
9. Καραλιά Μαρία
10. Καραμπάλιος Θανάσης
11. Καρέλης Ορέστης – Δήμητρα Νικολαΐδη
12. Καρτάλου Βέρα – Φαντέλ Ιωσήφ
13. Κάτσος Κωνσταντίνος
14.Κατσίκας Αλέξανδρος
15. Κεραμιτσόπουλος Κλήμης
16. Κεφαλάς Θωμάς – Mαυρομμάτης Παρασίδης Ανέστης
17. Κούντουρας Χρήστος
18. Λαγός Δημήτρης
19. Μακρής Κυριάκος
20. Μπότσιου Μαρία – Παντούλας Κώστας
21. Ντεγίδης Φίλιππος
22. Ντόλκου Μαρία-Αθηνά
23. Οικονομίδου Ελένη
24. Παπανικολάου Χριστίνα
25. Σταμπουλής Χρήστος
26. Σωτηροπούλου Αύρα
27. Ταμπούρα Κατερίνα
28. ΤιτουΛείπει Μαρία-Ερμίνα
29. Φραγκίδης Μανώλης
30. Flores Théo
 
Eκτός καταλόγου (αλλά θα φιλοξενηθούν στα πλαίσια της έκθεσης) είναι τα έργα των:  Αλέξανδρος Θωμάς, Αναστασιάδης Ευάγγελος, Αντωνίου Ασπασία, Καρλ Χρις, Μαλικιώσης Άρης, Βενιζέλος Ξάνθος,  Παπαγεωργίου Απόστολος, Πιερρός Πατουχέας – Θοδωρής Τυροπώλης, Στεργίου Δημήτρης, Ταραμάς Δημήτρης, Φυρογένη Κατερίνα και Φραντζέλα Μαριάνα

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή για την έκθεση κόμικς ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που θα πλαισιώσει το COMIC N’ PLAY 2019 αποτελείται από τους :

· ΝΙΚΟ Π. ΔΑΛΑΜΠΥΡΑ
(συντονιστής Comic n’ Play, εκδότης Ένατης Διάστασης)
· ΣΤΑΥΡΟ ΚΙΟΥΤΣΙΟΥΚΗ
(καλλιτεχνικός υπεύθυνος/συντονιστής της έκθεσης κόμικς «Ένας Καινούργιος Κόσμος», δημιουργός κόμικς)
· ΠΑΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
(διδάκτωρ Τ.Π.Τ.Ε., εκδότης Ένατης Διάστασης)
· ΤΑΣΟ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗ
(σεναριογράφος, δημιουργός κόμικς)
· ΠΕΤΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑ
(εικονογράφος, δημιουργός κόμικς)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.