Blog

Μια ωδή…στην αμαρτία! Η μουσική των VICEODE σε μορφή κόμικς!

Η ροκ μουσική και τα κόμικς έχουν συνδυαστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, αλλά στην χώρα μας τα αντίστοιχα παραδείγματα δεν είναι και τόσα πολλά. Είναι ιδιαίτερη τιμή λοιπόν για εμάς, που η τιμώμενη καλλιτέχνιδα της φετινής μας διοργάνωσης, Δήμητρα Καζή, είναι η δημιουργός ενός εξ’ αυτών!

Οι VICEODE ειναι ένα πειραματικό μουσικό ντουέτο που αποτελείται από τους Σωτήρη Γεωργακόπουλο και Πάτροκλο Μαυρομάτη. Το ύφος τους δανείζεται, από τραγούδι σε τραγούδι, στοιχεία από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη, παραμένωντας ωστόσο ροκ στην ουσία του. Με εξαιρετική και ατμοσφαιρική παραγωγή, εφυείς ενορχηστρώσεις και συνθέσεις, που άλλοτε σε καθηλώνουν με τις γαλήνιες ακουστικές μελωδίες και άλλοτε σε πλημμυρίζουν από την ένταση των ντραμς και της ηλεκτρικής κιθάρας, οι VICEODE καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα μουσικό σύνολο -μια ροκ σονάτα- που αφηγείται μέσα από τους λυρικούς αγγλικούς στίχους της, την ιστορία αυτών  που αμελούν την ροπή της ανθρώπινης φύσης προς την ανηθικότητα. Έτσι, προκύπτει ένα ενιαίο θεματολογικά σύνολο μουσικών προτάσεων, που σχολιάζουν μέσα απο διαφορετικές ιστορίες ανθρώπινα πάθη, όπως τον θυμό, την αλαζονεία και την εγωπάθεια, προσφέροντας μια ροκ ωδή στην αμαρτία και δικαιολογώντας απόλυτα και το όνομα του σχήματος!

Το υλικό του πρώτου δίσκου των VICEODE θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2021 κατευθείαν μέσω της ιστοσελίδας του συγκροτήματος, με την μορφή audiophile διπλού βυνιλίου 180 gr.! To σχήμα ξεκίνησε την συνεργασία του με την Δήμητρα Καζή από τον Δεκέμβρη του 2019 και όπως δηλώνουν και οι ίδιοι: «Το ιδιαίτερο της στυλ και η φαντασία της, σε σχέση με τα πρωτότυπα σχέδια, τις ιδέες, και την ιστορία των VICEODE, δίνουν μια νέα και μοναδική διάσταση στο μουσικό ταξίδι των ηρώων μας. Μετά από τόσα ξενύχτια σκληρής δουλειάς, την θεωρούμε πλέον κομμάτι της μουσικής οικογένειας μας!».

Το κάθε τραγούδι του συγκροτήματος συνοδεύεται λοιπόν και από μια αυτοτελή ιστορία υπό την μορφή κόμικς, σχεδιασμένη από την Δήμητρα Καζή, που καταφέρνει με την χρωματική της παλέτα να μεταφέρει απόλυτα την μελαγχολική διάθεση και περιεχόμενο των στίχων. Τα τραγούδια των VICEODE κυκλοφορούν με την μορφή διαδοχικών singles, τόσο μέσα από την ιστοσελίδα τους όσο και απο δημοφιλείς πλατφόρμες. Πρόθεση τους είναι, όταν τεθεί σε κυκλοφορία ο πλήρης δίσκος τους, να είναι διαθέσιμες και όλες αυτές οι ιστορίες κόμικς σε ένα ενιαίο έντυπο συνοδευτικό graphic novel με την εντυπωσιακή έκταση 132 σελίδων!

Αυτή την στιγμή πάντως, οι τέσσερις πρώτες ιστορίες είναι ήδη διαθέσιμες για να τις διαβάσετε, σε ψηφιακή μορφή, μέσω της ιστοσελίδας του συγκροτήματος! Περισσότερα για την μουσική των VICEODE, αλλά και για να θαυμάσετε τις σελίδες κόμικς που συνοδεύουν τα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα, μπορείτε να βρείτε στους εξής σύνδεσμους:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.