Blog

Μια αργοπορημένη αλλά αναγκαία Πρωτοχρονιάτικη «απολογία»…

Tο Comic Ν’ Play είναι ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, που αποτελεί την μακροβιότερη έκθεση ελληνικών κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών της χώρας μας.

Από το 2001 έως σήμερα, το Comic N’ Play προσπαθεί και συνεχίζει να δίνει το παρών στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας και να μεγαλώνει σε μέγεθος και εμπειρία. Οι πρωτοφανείς υγειονομικές συγκυρίες της εποχής μας όμως, έχουν δημιουργήσει νέες προκλήσεις στις οποίες ήταν επόμενο πως έπρεπε κι εμείς να προσαρμοστούμε και να ανταποκριθούμε. Έτσι, αποφασίσαμε κατά την περασμένη χρονιά την εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακή διεξαγωγή της διοργάνωσης μας, δημιουργώντας μια πλατφόρμα εικονικής περιήγησης για την έκθεση μας με τίτλο Οι Σκέψεις Των Άλλων (Δεκέμβριος 2020).

Ακριβώς έναν χρόνο αργότερα και γνωρίζοντας ότι ο πλούσιος πολυμορφικός χαρακτήρας του Comic N’ Play είναι αδύνατον να συμπεριληφθεί στο σύνολο του μέσα σε μια ψηφιακή εφαρμογή – όπως άλλωστε και η εμπειρία της συμμετοχής και αλληλεπίδρασης μεταξύ δημιουργών, επισκεπτών και επαγγελματιών του χώρου είναι αδύνατον να αντικατασταθούν από ένα περιβάλλον διαδραστικής εικονικής περιήγησης – αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό «διάλειμμα» από την μακρόχρονη δημιουργική μας πορεία…

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του Comic N’ Play είναι η επαφή του αναγνωστικού κοινού των κόμικς με πρωτότυπα έργα, αλλά και το να θέτει τους ίδιους τους δημιουργούς αντιμέτωπους με προβληματισμούς της εποχής μας. Ωστόσο, η διοργάνωση μας έχει και ως φιλοσοφία της την ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό, την καλλιέργεια του εθελοντισμού, το πνεύμα της προσφοράς, αλλά και μια σημαντική εκπαιδευτική διάσταση, μέσω των δεκάδων δωρεάν εργαστηρίων που κάθε χρονιά, μέσα σε λίγες μονάχα μέρες, προσφέρουμε σε μαθητές και σπουδαστές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Υπό το πρίσμα όλων τα παραπάνω, η 20η έκθεση του Comic N’ Play θα θέλαμε να είναι μια πραγματική επέτειος για όλους όσους συμμερίζονται και εκτιμούν αυτή την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική μας πρόταση! Έτσι λοιπόν, όπως άλλωστε διαπιστώσατε, αποφασίσαμε για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού μας να αναβάλλουμε την διεξαγωγή της διοργάνωσης μας για…το 2022!

Ξέρουμε πως αυτή η ανακοίνωση, έστω και αργοπορημένα, θα δυσαρεστήσει σίγουρα όλους εκείνους τους δημιουργούς, επαγγελματίες, τους συνεργάτες, εθελοντές και το κοινό μας, που επί τόσα χρόνια μας παρακολουθούν. Έρχεται όμως ως μια υπόσχεση και ευχή οτι θα τους ανταμείψουμε σύντομα με μια ακόμη πιο πλούσια και μεγαλύτερη Comic Ν’ Play εμπειρία, κατάλληλη για μικρούς, αλλά και μεγάλους!

Μπορείτε πάντοτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια μας αναζητώντας και τους καταλόγους των περασμένων εκθέσεων μας μέσω του e-shop μας!

Για επικοινωνία και άλλες πληροφορίες μπορείτε εναλλακτικά να επισκεφτείτε:
την επίσημη σελίδα μας στο f/b: https://www.facebook.com/comicnplay.gr
την επίσημη σελίδα μας στο Instagram: https://www.instagram.com/comicnplay/

Σας ευχόμαστε λοιπόν Καλή Χρονιά και καλή αντάμωση στο 20ο Comic N’ Play!

Νίκος Δαλαμπύρας
υπεύθυνος συντονισμού Comic N’ Play

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.