Blog

H Θεσσαλονίκη αλλιώς… Βιβλιοπαρουσίαση κόμικς-23/1/2022 στην Rehab Pub.

To άλμπουμ Homo Salonicus, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Jemma Press τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της diesel/arcana-punk μυθοπλασίας του δημιουργού Δημήτρη Καμένου, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον δημιουργό Χρήστο Σταμπουλή, που για δεύτερη φορά προσφέρει την ιδιαίτερη του γραμμή για να εμπλουτίσει εικονογραφικά το σύμπαν του Δ. Καμένου.

Οι δυό τους λοιπόν, σε πείσμα των καιρών, μεταφέρουν στο καλεντάρι του 2022 μια βιβλιοπαρουσίαση που έρχεται μεν κάπως αργοπορημένα, όπως άλλωστε και πολλές άλλες δράσεις πολιτισμού – λόγω της διατάραξης της κανονικότητας που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά που σίγουρα μας γεμίζει με αισιοδοξία. Και ο χώρος που επέλεξαν για να φιλοξενηθεί αυτή η βιβλιοπαρουσίαση τους είναι το ίδιο εναλλακτικός με το περιεχόμενο του έργου τους!

Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται (άλλωστε μιλάμε για μια saga σε μορφή κόμικς, της οποίας η αφήγηση ξεκινάει εκδοτικά το 2014), μέσα από τα λόγια του ίδιου του Δ. Καμένου:

«Σε έναν παράξενο, εναλλακτικό κόσμο οι Homo sapiens δεν είναι το μοναδικό παρακλάδι του είδους μας που κατάφερε να επιβιώσει από τις δοκιμασίες της Εξέλιξης. Σε μια Ευρωπη που οι σύγχρονοι άνθρωποι μοιράζονται με τους Νεάντερταλ, τους Homo denisova και τους ανθρώπους της Χαϊδελβέργης, η συνύπαρξη είναι κάθε άλλο παρά αρμονική.

Σε έναν 20ο αιώνα πολύ διαφορετικό από αυτόν που ξέρουμε, η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά κάπως αλλιώς… Οι Γενοσιαλιστές συγκρούονται με τους Δενισοβιετικούς και τους συμμάχους τους. Ο Μεγάλος Πόλεμος μεταξύ των Ειδών έχει μόλις ξεκινήσει.

Καλώς ορίσατε στον παράλληλο κόσμο του World War Sapiens, όπου οι Γενοσοσιαλιστές, η φασιστική συμμαχία ορισμένων Homo sapiens με τους Νεάντερταλ, πολεμά για μια «γενετικά καθαρή» Ευρώπη ενάντια σε όλα τα άλλα είδη των Homo που η ίδια θεωρεί κατώτερα…Στην αρχή, τα ελεύθερα Ανθρωποειδή πιάνονται απροετοίμαστα. Πρώτη πέφτει η Σιλεσιοπομερανική Κοινοπολιτεία, ακολουθεί η Φραγκία ενώ η Ιγγλετέρα βομβαρδίζεται ανελέητα. Ο πρωθυπουργός της Ιγγλετέρας Ουίνστον Τσώρτσιλ αρνείται να παραδοθεί στον γιό του Αδόλφου Χίτλερ και ηγέτη του Γενοσοσιαλιστικού Ράιχ, τον Αλόις Χίτλερ. Εκείνος, αναζητώντας την επόμενη νίκη, στρέφεται προς τα ανατολικά και επιτίθεται στους Δενισόβιους και στην Δενισοβιετική Ένωση. Το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και του γένους Homo, κρέμεται από μία κλωστή.

Κάτω από τα φώτα των Ναζί κοιμάται η Σαλονίκη…

Το Homo Salonicus (εκδόσεις: Jemma Press) είναι ένα αυτοτελές επεισόδιο αυτής της μεγάλης σύγκρουσης. Διαδραματίζεται στην κατεχόμενη από τους Γενοσοσιαλιστές Θεσσαλονίκη και ακολουθεί τις περιπέτειες του Γενοσοσιαλιστή Νεκρομάντη Άρθουρ Μπάρετ στον οποίο ανατίθεται μια αποφασιστική όσο και απόρρητη αποστολή: να βρει τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή να σκάψει τον δικό του προσπαθώντας. Αλλά πώς θα το καταφέρει αυτό σε μια πόλη όπου κανείς δεν αναγνωρίζει τον βαθμό του και ο Στρατιωτικός Διοικητής έχει κατασχέσει και το τελευταίο μπουκάλι μπύρας;
Μπροστά στον απρόθυμο Νεκρομάντη ξεδιπλώνεται ένα κουβάρι που περιλαμβάνει άσπονδους φίλους, καλλίγραμες Αυστριακές αρχαιολόγους, μιγάδες μεσεγγυούχους και τους λαβυρίνθους της υπόγειας Θεσσαλονίκης που κρύβουν πολλά μυστικά, αλλά οπωσδήποτε όχι Μετρό.»

Οι συντελεστές λοιπόν του Homo Salonicus, Δημήτρης Καμένος και Χρήστος Σταμπουλής σας καλούν να γιορτάσετε μαζί τους την κυκλοφορία του one-shot άλμπουμ Homo Salonicus υποσχόμενοι αντιήρωες, κοινωνική σάτιρα, μαύρο χιούμορ και ανελέητο nazisploitation. Την εισαγωγή στον εναλλακτικό κόσμο του World War Sapiens θα κάνει ο εκδότης και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Δαλαμπύρας (1055 Rock), ενώ ο φιλόξενος χώρος της ReHab Pub θα γίνει το ιδανικό μέρος για να παρουσιαστεί μια ακόμα περιπέτεια του ζυθομανή Νεκρομάντη Μπάρετ. Ενδεχομένως και για να έρθει η έμπνευση για τις επόμενες!

Οι πρώτοι 9 καλεσμένοι που θα αγοράσουν το δικό τους αντίτυπο του Homo Salonicus θα κερδίσουν από ένα συλλεκτικό αυτοκόλλητο World War Sapiens.

Παράλληλα, όσοι ενδιαφέρονται, ακούγοντας αυτή την εβδομάδα την εκπομπή Άθλιοι Γιοι στον 1055Rock (Δευτέρα με Παρασκευή, 10 π.μ. εως 2 μ.μ.) θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν τεύχη του εν λόγω τίτλου!

Όνομα άλμπουμ: Homo Salonicus
Εκδόσεις: Jemma Press
Χώρος: ReHab Pub, Βαλαωρίτου 19, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: 23-1-22
Ώρα Έναρξης: 19:30
Συντονισμός: Νίκος Δαλαμπύρας
Ομιλητές: Δημήτρης Καμένος, Χρήστος Σταμπουλής

Η βιβλιοπαρουσίαση έχει φυσικά και την δική της σελίδα/event μέσω facebook!

Σημείωση: Για την είσοδο στο χώρο θα τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεκτά όλα τα ανθρωποειδή! Είσοδος με την κατανάλωσή σας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.