Blog

H έκθεση Thecomicon ξαναχτυπά…για 7η χρονιά!

Με μεγάλη ανυπομονησία όλοι οι φίλοι των κόμικς περιμένουν την έκθεση Thecomicon, που δίνει το σήμα έναρξης και για τον κύκλο των εαρινών εκθέσεων της χώρας μας και η οποία θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη κατά το τριήμερο 5 έως 7 Μαΐου και πάλι στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της Helexpo!

Στόχος τού The Comic Con είναι να φέρνει στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες και σεναριογράφους από τον χώρο των κόμικς, κάτι που το έχει αποδείξει και στην πράξη, φέρνοντας δημιουργούς όπως ο Frank Miller, ο Don Rosa και ο Giorgio Cavazzano. Η φετινή διοργάνωση πληροφορούμαστε πως δεν θα αποτελέσει εξαίρεση…

Την πλειάδα των ξένων τιμώμενων προσκεκλημένων την απαρτίζουν οι σταθεροί λάτρεις της Θεσσαλονικιώτικης αυτής διοργάνωσης Brian Azzarello, Thierry Capezzone, William Simpson και Achdé, αλλά φέτος τους πλαισιώνουν και οι Casty (Ιταλία, σενάρια ιστοριών του Μίκυ Μάους), Simon Furman (Αγγλία, σειρά Transformers), Dean Ormston (Αγγλία, εικονογράφος ιστοριών του Judge Dredd), Michela Frare (Ιταλία, εικονογράφος ιστοριών Disney), Philippe Fenech (Γαλλία, σχεδιαστής ιστοριών Αστερίξ), Tony Sandoval (Μεξικό, εικονογράφος), Zoe Thorogood (Αγγλία, εικονογράφος ιστοριών Marvel και DC), Yoann (Γαλλία, εικονογράφος ιστοριών των Spirou & Fantasio), Emiliano Santalucia (Ιταλία, concept artist της σειράς Masters of the Universe) και Stephanie Phillips (Η.Π.Α., σεναριογράφος Marvel και Dc).

Στους ήδη καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων, η φετινή διοργάνωση του Thecomicon έρχεται να προσθέσει και τον πολυγραφότατο, πολυαγαπημένο και διεθνώς καταξιωμένο σεναριογράφο Τάσο Αποστολίδη, αλλά και τον ηθοποιό Αργύρη Παυλίδη (γνωστό από την συμμετοχή του σε μεταγλωττίσεις ξένων σειρών κινουμένων σχεδίων στα ελληνικά, όπως Αστερίξ και Τεν Τεν),  καθώς και νεότερα ταλέντα, που έρχονται να εμπλουτίσουν, ως νέο αίμα, τον σπουδαίο καλλιτεχνικό χώρο των κόμικς.

Ενδιαφέρουσα προσθήκη θα αποτελέσουν για τους επισκέπτες της φετινής έκθεσης τα έργα της πρωτότυπης ομαδικής έκθεσης με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια τους», που θα περιλαμβάνει έργα ορισμένων από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές κόμικς και εικονογράφων. Οι δημιουργοί έχουν επιλέξει από μία προσωπική γωνιά της Θεσσαλονίκης και την παρουσιάζουν καθένας με την προσωπική του ματιά.

Όπως και τις τελευταίες φορές όμως, απο την φετινή διοργάνωση δεν θα απουσιάζει και το άνοιγμα προς τον κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών με μερικά εντυπωσιακά διοράματα από συλλέκτες. Οι Playmofriends και ο Σύλλογος LEGO Βορείου Ελλάδος “thebrick.gr” θα παρουσιάσουν τα φετινά τους διοράματα, η Hot Wheels-Greece θα στήσει τις πίστες όπου θα κοντραριστούν τα αυτοκινητάκια τους, το Panorama Subbuteo Club θα μάθει μπάλα στους λάτρεις του επιτραπέζιου ποδοσφαίρου, ενώ τέλος οι Goblins on Board θα σας περιμένουν για μερικές διασκεδαστικές παρτίδες σε παιχνίδια δικής τους επινόησης!

Το The Comic Con 7 (5-7/5) θα φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ Helexpo, με ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες της διοργάνωσης,  για τις τιμές εισητηρίων και πλήρη κατάλογο των συμμετεχόντων μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της διοργάνωσης: www.thecomiccon.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.