Blog

AnimeCon: RUN Thessaloniki vol. 5 – 1/10/2023 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης

To AnimeCon: RUN Thessaloniki είναι μια εκδήλωση που ξεκίνησε το 2013 από την καλλιτεχνική ομάδα Mangatellers και φέτος επιστρέφει για 5η χρονιά στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Οι Μangatellers είναι ένα δημιουργικό δίδυμο σεναριογράφων από την Θεσσαλονίκη που αποτελούνται από τους Ραφαήλ Βουτσίδη και Καρυοφύλλη-Χρήστο Χατζόπουλο, ενώ για κάθε παραγωγή τους συνεργάζονται και με κάποιον διαφορετικό σχεδιαστή manga. Ανάμεσα στους τίτλους που υπογράφουν συγκαταλέγεται και η 30σέλιδη αυτοτελής έκδοση με τίτλο Thessaloniki Trhough Time, ένα κόμικς το σχέδιο του οποίου υπογράφει ο δημιουργός Μάνος Λαγουβάρδος και το οποίο δημοσιεύθηκε το 2014 στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Το πιο πρόσφατο σενάριο τους είναι o υπο έκδοση πρώτος τόμος της σειράς manga με τον τίτλο Mythos, με θεματολογία που πηγάζει από την ελληνική μυθολογία και εξελίσσεται στην αρχαία Ελλάδα. Το σχέδιο του Mythos επιμελήθηκε ο ταλαντούχος Ιταλός σχεδιαστής Matteo Brizio και για την έκδοση του οι Mangatellers έχουν δημιουργήσει εκστρατεία στο Kickstarter, η οποία ήδη έχει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει διεθνείς και εγχώριους mangaka καλλιτέχνες, Έλληνες voice actors, έκθεση των έργων των Μangatellers, bazaar εκθετών με προϊόντα σχετικά με την κουλτούρα των anime/manga, cosplay δραστηριότητες, προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων anime και ιαπωνικού κινηματογράφου, μουσική συναυλία, εργαστήρια σχεδίασης manga και ιαπωνικής καλλιγραφίας, εργαστήριο χορού J-pop, εργαστήριο μαγειρικής σούσι και πολλά άλλα!

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, πληροφορίες για τις τιμές των εισιτηρίων και την λίστα των συμμετεχόντων της φετινής διοργάνωσης μπορείτε να βρείτε εδώ. Για τις επιμέρους εκδηλώσεις μπορείτε να ενημερώνεστε και στη σελίδα facebook του AnimeCon: RUN Thessaloniki.

Το AnimeCon: RUN Thessaloniki τελεί και φέτος υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα. Στο περίπτερο της Πρεσβείας θα γίνει ζωντανή παρουσίαση από εκπρόσωπο για προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, ενώ θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με εκπαιδευτικά θέματα και πολιτιστικά δρώμενα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.