Blog

Ένα μεσαιωνικό χωριό γεννάται …στην Χαλκιδική! 15/10/2023

Μια ημέρα γεμάτη φαντασία, ιστορία, δράση και γλέντι ετοιμάζονται να ζήσουν όσοι θα δώσουν δυναμικό παρών στο Πρώτο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Φαντασίας, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Παλιούρι της Χαλκιδικής.

Η ιδέα για την συγκεκριμένη διοργάνωση προέρχεται από την κα. Κατερίνα Καραγιάννη, συνιδιοκτήτρια της μεσαιωνικής μπυραρίας Thirsty Dragon Inn (Παλιούρι Χαλκιδικής) και διοργανώτρια του φεστιβάλ, η οποία υπόσχεται πως οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν κόσμο που ασχολείται με παιχνίδια φαντασίας, παιχνίδια ρόλων και ταινίες εμπνευσμένες από την μεσαιωνική περίοδο, μιας και η επιχείρηση της είναι διακοσμημένη και βασισμένη σε αντίστοιχη θεματική.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο κοινοτικό πάρκινγκ του Παλιουρίου από τις 10.00 ως τις 21.00 και σ’ αυτή θα συμμετάσχουν εκθέτες με είδη δώρων, καλλιτέχνες που θα εκθέσουν μεσαιωνικά όπλα και μακέτες εμπνευσμένες από την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, του Harry Potter, καθώς και cosplayers εμπνευσμένους από βιβλία, ταινίες και παιχνίδια συναφούς περιεχομένου, ενώ τέλος το παρόν θα δώσουν και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων του Τόλκιν. Παράλληλα θα υπάρχουν δράσεις για όσους αγαπούν την τέχνη της σπαθασκίας, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με μια σχετικής αισθητικής συναυλία.

Τα παιχνίδια ρόλων και τα διάφορα εργαστήρια τα έχουν αναλάβει οι ομάδες/συλλογικότητες Pure Critical Rpg, RPG Lodge, Tales of the Wyrd, Guardians Of the White Tower, Forever Dm Νικόλαος Νεδέλκος και 3Dreign, μερικές εκ των οποίων είναι ήδη γνωστές και από την  δράση τους σε άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις.

Στόχος των διοργανωτών είναι στο μέλλον το μεσαιωνικό φεστιβάλ να καθιερωθεί και να γίνει διήμερο ή ακόμη και τριήμερο,  ώστε να το επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι λάτρεις της ιστορίας του μεσαίωνα και της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα:
https://www.facebook.com/thirstydragoninn/

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.