Blog

Comic N' Play Νέα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχετικά με τις αιτήσεις για την Νησίδα Καλλιτεχνών (artists’ alley) της φετινής έκθεσης “Εποχές Για Ήρωες”/ Δεκέμβριος 2023.

Αγαπητοί φίλοι & φίλες του Comic N’ Play,

H διοργάνωση μας, η μακροβιότερη του είδους της στην χώρα μας, εξυπηρετεί και εκπροσωπεί από το 2001 τον χώρο των Ελλήνων δημιουργών κόμικς, πάντοτε με γνώμονα την ελευθερία της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών.

Στα πλαίσια αυτής της συλλογιστικής, σταθερό αποτύπωμα της προσπάθειας μας είναι και οι ανθολογίες κόμικς που συνοδεύουν κάθε μας έκθεση και εμπεριέχουν τα έργα που υποβάλλουν κάθε χρονιά δημιουργοί από την χώρα μας, πρωτοεμφανιζόμενοι, αλλά και βετεράνοι, σε έναν δημιουργικό διάλογο, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το αναγνωστικό κοινό και τους επισκέπτες της εκθέσεως μας.

Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε πολύ σημαντικό να δίνεται στους δημιουργούς που συμμετέχουν στις εκάστοτε εκθέσεις μας η ευκαιρία να υποστηρίζουν, με την δια ζώσης παρουσία τους στη Νησίδα Καλλιτεχνών μας (artists’ alley), τα έργα τους.

Η διοργάνωση μας, στα 21 χρόνια της πορείας της, φιλοξενήθηκε σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους της πόλης της Θεσσαλονίκης και ο κάθε ξεχωριστός χώρος μας έφερνε αντιμέτωπους με προκλήσεις και δυνατότητες, στις οποίες καλούμαστε κάθε φορά να ανταποκριθούμε αναλόγως. Στην παρούσα φάση της δημιουργικής μας διαδρομής η διοργάνωση μας φιλοξενείται σε έναν χώρο (Αποθήκη Γ’, λιμένας Θεσσαλονίκης) στον οποίο έχουμε την δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε μια Νησίδα Καλλιτεχνών όπου μπορούμε να υποδεχθούμε έναν μέγιστο αριθμό από 60 (εξήντα) δημιουργούς συνολικά και ανάμεσα σε αυτούς δίνουμε πάντοτε προτεραιότητα στους καλλιτέχνες που επιλέγουν να συμμετέχουν στην έκθεση μας και με έργο, για τους λόγους που εξηγούμε και παραπάνω.

Έτσι, απαντώντας και στα επίμονα ερωτήματα, αλλά και την αγωνία πολλών από τους δημιουργούς της χώρας μας που ήδη επικοινωνήσαν μαζί μας, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως δεν θα μπορέσουμε για φέτος να περάσουμε στην φάση των αιτήσεων για την Νησίδα Καλλιτεχνών μας (artists’ alley), καθώς όλες οι διαθέσιμες θέσεις έχουν ήδη συμπληρωθεί από τους δημιουργούς εκείνους που μας έστειλαν και έργο για να συμπεριληφθεί στην φετινή έκθεση/ανθολογία μας.

Ευχαριστούμε όλους τους δημιουργούς που ανταποκριθήκαν στο δημιουργικό μας κάλεσμα τον περασμένο Ιούλιο, όταν και ανακοινώσαμε τον τίτλο/θεματική της φετινής μας διοργάνωσης, αλλά και όλους όσους επικοινωνήσαν μαζί μας, επιθυμώντας απλώς να συμμετάσχουν σε αυτήν μέσω της Νησίδας Καλλιτεχνών.

Ευελπιστούμε σε αντίστοιχη δημιουργική ανταπόκριση από τους καλλιτέχνες κόμικς της χώρας μας και στις μελλοντικές μας προσπάθειες, αλλά για την ώρα θα χαρούμε να σας δούμε όλους από κοντά τον προσεχή Δεκέμβριο!

η δημιουργική ομάδα του Comic N’ Play

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.