Blog

To Τ.Α.F. επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με ακόμη περισσότερες προβολές κινουμένων σχεδίων!

To T.A.F. είναι μια διοργάνωση που από το 2015 προσπαθεί να δώσει βήμα στις δημιουργίες των νέων animators και φέτος για 9η χρονιά θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες προβολών της Αποθήκης Δ΄ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 21 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ, στα πλαίσια αυτής της συλλογιστικής, υποστηρίζει πρόγραμμα μέσω του οποίου μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσιάζουν τα project τους για την διεκδίκηση υποτροφιών και επιπλέον, χάρη στη συνεργασία με το ΑΚΤΟ Art and Design College, με φιλοξενούμενο τον δημιουργός Tim Allen, θα παρουσιάσουν εργαστήριο για την δημιουργία Stop Motion κατά το διήμερο 23 με 24 Οκτωβρίου.

Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί για 4η χρονιά το Balkan Animation Pitching Forum (BAF), όπου δημιουργοί από τα Βαλκάνια θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους σε μια επιτροπή απαρτιζόμενη από παραγωγούς και διανομείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα αναδείξουν τους νικητές. Χάρη στην πολύτιμη στήριξη του ΕΚΟΜΕ, του Film Office (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) και της Toon Boom Animation τα νικητήρια projects θα κερδίσουν ένα χρηματικό ποσό και άδειες χρήσης για τα προγράμματα Storyboard Pro, Harmony Premium/Advanced/Essentials, που θα τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση των έργων τους.

Η τελετή απονομής των βραβείων, τόσο του TAF όσο και του BAF, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 21:00.

Για όσους επιθυμούν να μάθουν το πρόγραμμα προβολών ή βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης, από τις 25 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, πληροφορίες, το διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ, αλλά και τα masterclasses μαγνητοσκοπημένα, θα είναι διαθέσιμα online μέσω του: www.tafestival.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.