Blog

Comicsville στο Κιλκίς, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου!

Το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό σύνολο «η πόλις», παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά το πολυθεματικό φεστιβάλ κόμικς COMICSVILLE με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς. Το θέμα που διαπραγματεύονται φέτος οι διοργανωτές αυτού του φεστιβάλ είναι οι αφηγήσεις, τα παραμύθια και οι θρύλοι μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τα κόμικς και τη διαδικασία παραγωγής τους. Όπως και κατά τις δύο περασμένες χρονιές, η θεματική προσέγγιση επιτυγχάνεται με την συμμετοχή καλεσμένων Ελλήνων, αλλά και δημιουργών του εξωτερικού.

Έτσι λοιπόν, από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στην πόλη του Κιλκίς θα είναι έτοιμη να δεχθεί όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά την ακμάζουσα Ελληνική σκηνή κόμικς. Το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί δωρεάν στις εκθέσεις κόμικς του COMICSVILLE, να παρακολουθήσει συζητήσεις σχετικά με το φετινό θέμα των θρύλων και των παραμυθιών και να ενημερωθεί για τις νέες εκδόσεις σημαντικών Ελληνικών εκδοτικών οίκων.

Όπως έγινε πέρυσι, έτσι και φέτος ο χώρος της έκθεσης θα ανοίξει τις πόρτες του νωρίτερα (από Τετάρτη 8/11) για να υποδεχτεί σχολικά τμήματα της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού, τα οποία θα μπορούν να πάρουν μέρος σε εργαστήρια σχετικά με την τέχνη και την τεχνική της κατασκευής χάρτινων ιστοριών και ηρώων.

Στον ισόγειο χώρο της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης θα στεγαστεί η κεντρική έκθεση Ελλήνων και Ξένων δημιουργών καθώς και η έκθεση «…κι εμείς καλύτερα» με έργα κόμικς σε συνάφεια με θρύλους και παραμύθια, στην οποία συνολικά συμμετέχουν πάνω από 50 Έλληνες και ξένοι δημιουργοί. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν και τα περίπτερα δύο εκ των πιο δραστήριων εκδοτικών οίκων στον τομέα των κόμικς στην Ελλάδα, της Jemma Press και της Ένατης Διάστασης, ενώ οι ομιλίες και τα panels που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του φετινού πολυθεματικού φεστιβάλ COMICSVILLE θα πραγματεύονται μια σειρά από ζητήματα γύρω από την απόδοση θρύλων και παραμυθιών στα σύγχρονα κόμικς, την ενσωμάτωση της προφορικής αφήγησης σε ένα οπτικό μέσο, καθώς και τη θέση γνωστών θρύλων στη λεγόμενη «δημοφιλή κουλτούρα» και τα κόμικς.

Τα εγκαίνια του 3ου Πολυθεματικού Φεστιβάλ COMICSVILLE θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 20:00 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής (Νικ. Παναγιώτου 50). Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν την παράσταση αφήγησης «Λιόστρες» με την Ανθή Θάνου στην αφήγηση και την Κατερίνα Δούκα στο τραγούδι και τη μουσική.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε για να ξεκινήσετε την περιήγηση στο πολύχρωμο τοπίο των κόμικς, των θρύλων και των παραμυθιών!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.