Blog

Τα δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια του 21ου Comic N’ Play.

Στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών με τίτλο «Εποχές Για Ήρωες», η διεύθυνση του Comic N’ Play 2023 οργανώνει και σας προσκαλεί στην Αποθήκη ‘Γ του Ο.Λ.Θ. σε μια σειρά από ξεναγήσεις και δημιουργικά εργαστήρια. Η ξενάγηση και τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται και προσαρμόζονται ως προς το περιεχόμενο τους σε μαθητές όλων των βαθμίδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ακόμη και σε σπουδαστές μεγαλύτερων και τμήματα ενηλίκων και συμπεριλαμβανομένης και της ξενάγησης στον χώρο, μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 1 ώρα και 30 λεπτά.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για ξεναγήσεις για οργανωμένα σχολικά τμήματα κατά την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ανεξάρτητα από την συμμετοχή σας στα περιγραφόμενα εργαστήρια. Δηλαδή ακόμη και σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να κάνετε κράτηση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, μπορείτε πάντοτε απλώς να επισκεφθείτε την έκθεση για το πλούσιο εκπαιδευτικό της περιεχόμενο!

Το ΣΕ ΚΟΛΛΗΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ είναι ένα εργαστήριο βασισμένο στο ομότιλο και πρώτο βιβλίο της σειράς ΖωΓραφιστική και φιλοδοξεί να εισάγει νέους ανθρώπους στον υπέροχο κόσμο της Γραφιστικής. Εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται οι αφίσες στην καθημερινότητα μας, οι μαθητές καλούνται να εξοικειωθούν με έννοιες, όρους και χρήσεις ενός απλού στην προσέγγιση, αλλά σύνθετου στη χρήση του, οπτικού μέσου και να πειραματιστούν δημιουργικά μέσα από τα εμπνευσμένα παραδείγματα της παρέας του Γραμματοχυμού. Γιατί η Γραφιστική είναι ιδέες και γνώση, χρώμα και τεχνική!

Ο «Γραμματοχυμός» είναι ένα εργαστήριο γραφιστικής για την γνωριμία των παιδιών & νέων με την Γραφιστική τέχνη, τις γνώσεις και τεχνικές της Γραφιστικής, την  ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων. Η Ιωάννα Αδαμογιάννη και η Νικολέτα Αντωνιάδου είναι επαγγελματίες γραφίστριες.

Φέτος ειδικότερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την συμμετοχή μας στην δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού για λογαριασμό της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας & Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδος και σε εικονογράφηση του δημιουργού Κλήμη Κεραμιτσόπουλου. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Εφορίας, με τίτλο «Ιστορίες και μύθοι από τα βάθη της σπηλιάς», την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Ομιλιών της διοργάνωσης μας, ώστε να μπορέσουν να προγραμματίσουν μια παρουσίαση στο σχολείο τους!

Τέλος, η «Παιδική Γωνιά» της διοργάνωσης παρέχει επιπλέον ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, για όσους γονείς ή εκπαιδευτικούς επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση ατομικά κατά το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 11.00 έως 13.00
EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΡΤΟΔΙΠΛΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 3D ORIGAMI
ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Το 3D Origami είναι μια μορφή χαρτοδιπλωτικής τέχνης με τις ρίζες του στην Κίνα του 15ου αιώνα μ.Χ. Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν αυτό το εκπαιδευτικό εργαστήριο θα μάθουν για τους διάφορους τρόπους χαρτοδίπλωσης και τα υλικά που απαιτούνται για την δημιουργία εικαστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, σε ποικίλες μορφές και σχέδια. Στη συνέχεια θα γίνει μια επίδειξη για το πως να κατασκευάσουν μια απλή φιγούρα (ζωάκι/κύκνος).

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 και ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
FACE PAINTING: 18.00 έως 20.30
Τo τμήμα αισθητικής και μακιγιάζ του Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ σας προσκαλεί στην έκθεση μας για να σας μεταμορφώσει σε οποιονδήποτε χαρακτήρα/ήρωα κόμικς επιθυμείτε με face painting (θα τηρείται σειρά προτεραιότητας) !

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
15.00 έως 17.00
EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΑΦΗΣ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ
Οι μινιατούρες αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι των περισσοτέρων από τα συμβατικά επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, είτε αυτά είναι φαντασίας, είτε ιστορικού περιεχομένου. Το χόμπι της συλλογής, συναρμολόγησης και βαφής τέτοιων μινιατούρων είναι σήμερα παντού ιδιαίτερα διαδεδομένο και η διοργάνωση του Comic N’ Play θα δώσει φέτος την ευκαιρία σε φίλους αυτού του ολοένα αναπτυσσόμενου χόμπι, ανεξαρτήτως της ηλικίας και του επιπέδου τους, την ευκαιρία να διδαχθούν ορισμένες από τις βασικές τεχνικές βαφής των μινιατούρων αυτών από δύο εκλεκτούς καλλιτέχνες του χώρου.

Καθένας από τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει στην πράξη της τεχνικές που επιδεικνύονται πάνω σε μια πλαστική μινιατούρα 28mm, με ακρυλικά χρώματα και πινέλα μοντελισμού της εταιρείας The Army Painter. Στο τέλος, θα μπορεί να αποχωρήσει από το εργαστήριο με την συγκεκριμένη μινιατούρα που θα έχει φιλοτεχνήσει, για να ξεκινήσει έτσι την δική του συλλογή!

Τα αναλώσιμα του εργαστηρίου αυτού είναι ευγενική χορηγία της επιχείρησης PlayWise, που ειδικεύεται στην χονδρική πώληση και διανομή ποιοτικών παιχνιδιών και ειδών δώρου.

Η συμμετοχή σε όλα τα παραπάνω είναι ελεύθερη!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.