Blog

7ο Athens Con, 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2023

Tο AthensCon, ίσως τοτο μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς, χαρακτήρων από ταινίες, βιβλία και video games. επιστρέφει για την έβδομη του χρονιά στο Κλειστό Στάδιο Παλ. Φαλήρου (γήπεδο Tae Kwon Do), στις 1, 2 & 3 Δεκεμβρίου.

Στην φετινή διοργάνωση θα είναι παρόντες καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μέρη του κόσμου (ενδεικτικά οι Eric Roberts – με περισσότερες από 700 κινηματογραφικές παραγωγές στο ενεργητικό του, Greg Capullo, Adam Kubert – σχεδιαστή των Spider-Man & Wolverine, Elias Toufexis – που υποδύεται τον «κακό» στην νέα σεζόν του Star Trek Discovery, Pere Perez, Jorge Fornes, Sabine Rich, Chrissy Mourns – διάσημη cosplayer, Torunn Grønbekk – συγγραφέα γνωστών ιστοριών των comics του Thor, Cervasio, Cary Nord, Luca Laca Montagliani, αλλά και ο Έλληνας Δημήτρης Πατέλης), καθώς και περισσότερους από 90 καταξιωμένους σκιτσογράφους / εικονογράφους από τη χώρα μας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες, θα πωλούνται υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα και να φωτογραφηθούν με τους παραπάνω αγαπημένους καλλιτέχνες και ηθοποιούς.

Στην αρένα και τα διαζώματα του σταδίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα περισσότερων από 150 εκθετών για τις αγορές τους, ενώ με την υποστήριξη της Disney+ και το Vodafone TV, θα προσφέρουν στο κοινό της AthensCon μοναδικές εμπειρίες από το Star Wars, και το Indiana Jones. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια επετειακή έκθεση για τα 80 χρόνια της Finos Film με καλλιτεχνική συνεισφορά 13 Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και μια έκθεση με τίτλο 3D Printing your Life Back, που διοργανώνεται με την συνεργασία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες προθέσεις της φετινής διοργάνωσης είναι και το να ξεπεράσει το ρεκόρ της περασμένης χρονιάς (2022) όσον αφορά στην συμμετοχή από Cosplayers, γεγονός που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, εφόσον, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή τους είχαν ξεπεράσει τους χίλιους!

Τέλος, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της διοργάνωσης θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του AthensCon και δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια από τους καταξιωμένους καλεσμένους της διοργάνωσης, οι οποίοι  θα προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα πραγματικά ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού σε όλες του τις μορφές.

Με τόσες πολλές δραστηριότητες και καλεσμένους, εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και συμμετέχοντες και, φυσικά, καλή διασκέδαση στους επισκέπτες!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.