Blog

SILVERNITE! Ένα διαστημικό ροκ κόμικς!

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί και σε προηγούμενο άρθρο μας, το μουσικό ροκ συγκρότημα των Silvernite θα πραγματοποιούσε την δεύτερη κυκλοφορία cd τους με την συνοδεία ενός έντυπου κόμικς. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που ήμασταν από τους πρώτους που ακούσαμε την μουσική τους αλλά και -φυσικά- διαβάσαμε το εν λόγω κόμικς…

Οι Silvernite είναι ένα Ελληνο-Φιλανδικό synthwave/melodic rock κουαρτέτο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2019. Το ντεμπούτο Ep τους με τίτλο “So It Began” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, τραβόντας την προσοχή αρκετών οπαδών αυτού του μουσικού χώρου παγκοσμίως. To EP αυτό παρουσίαζε την ιστορία των Silvernite, ένα τρίο νεαρών επιζόντων μιας εξωγήινης εισβολής, των οποίων οι περιπέτειες είναι και η βασική πηγή έμπνευσης για τις συνθέσεις τους. H μουσική είναι σαφέστατα επηρεασμένη από την Pop και Rock σκηνή της δεκαετίας του ’80 με μια φρέσκια όμως ανάσα, που πηγάζει από την σημερινή νοσταλγία για αυτήν την εποχή.

Αν και ο ιστοτόπος μας δεν εξειδικεύεται σε δισκοκριτικές, αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα άλμπουμ που υιοθετεί αρκετά πιστά τα στοιχεία της αισθητικής που αντιπροσωπεύαν την εποχή εκείνη• μελωδικές συνθέσεις με γυναικεία φωνητικά που δεν υπερβάλλουν, διακριτική χρήση της ηλεκτρικής κιθάρας, εμβόλιμοι ήχοι από σαξόφωνο και παραγωγή που κλίνει περισσότερο προς την pop ζώνη του ηχητικού φάσματος. Επιπροσθέτως, ως ένα είδος αυτοαναφορικού αστείου για τους λάτρεις της ΑOR σκηνής, οι τίτλοι των τραγουδιών είναι όλοι τους σκοπίμως δανεισμένοι από ομότιτλα σουξέ, χωρίς φυσικά οι συνθέσεις να αποτελούν διασκευές αυτών. Στο σύνολο του δηλαδή, πρόκειται για έναν δίσκο που πιστεύουμε οτι αν και  δεν θα καταφέρει να συναρπάσει κάποιον που δεν αρέσκεται σε αυτή την μουσική/εποχή, οπωσδήποτε θα ακουστεί ευχάριστα απο τον οποιονδήποτε. Μέσα από τα 11 συνολικά τραγούδια του άλμπουμ αυτού λοιπόν, οι Silvernite μας αποδεικνύουν πως ξέρουν να γράφουν μουσική ακολουθώντας τα μονοπάτια τόσο για κάποιο ανεβαστικό ροκ κομμάτι, όσο και για πιο ατμοσφαιρικές μπαλάντες.

Το καινούργιο λοιπόν, ομότιτλο τους άλμπουμ, που περιέχει 11 μουσικά κομμάτια συνολικά, είναι διαθέσιμο από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Valve Studio Records (Catalogue Number: VSR 2004) και περιέχει τους εξής τίτλους:
01 Ti Hypermaho (Anthem)
02 Silvernite
03 Raise Your Hands
04 Desperate Dreams
05 True Survivor
06 Angel Of The City
07 Danger Zone
08 Honestly
09 Broken Heart
10 Iron Eagle
11 Ti Hypermaho (The Hymn)

Το πρώτο κόμικς τεύχος της ιστορίας, που συνοδεύει αυτόν τον δίσκο, υιοθετεί κι αυτό πολύ πετυχημένα την αισθητική των τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων της ίδιας εποχής, αποδεικνύοντας την προσαρμοστικότητα της πένας του δημιουργού Νίκου Καμπασελέ!  Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ ΘΥΕΛΛΑ, ο Νίκος Καμπασελέ επιστρέφει με μια ιστορία που σχεδιαστικά θυμίζει έντονα την ρετρό/sci fi γραμμή της δεκαετίας του ’80 που τόσο αγαπά, σε μια προσπάθεια να εξερευνήσει τον κορμό της πλοκής του σύμπαντος που δημιούργησε το συγκρότημα. Εφόσον η συνολική αισθητική της προσέγγισης τους είναι ρετρό, το σενάριο σκοπίμως είναι κι αυτό γεμάτο από αφηγηματικά κλισέ, που παραπέμπουν στα διαστημικά εφηβικά ρομάντζα τύπου Robotech, αλλά με διάσπαρτες κρυμμένες λεπτομέρειες στην εικονογράφηση που φανερώνουν, με χιουμοριστική διάθεση, τόσο τις ελληνικές καταβολές του δημιουργού, όσο και την αγάπη του προς τις γιαπωνέζικες σειρές κινουμένων σχεδίων. Σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς από μια θεματική κυκλοφορία, η ιστορία του κόμικς είναι απλώς συνοδευτική του ομότιτλου δίσκου και δεν επιχειρεί να εξιστορήσει τους στοίχους κάποιου συγκεκριμένου τραγουδιού. Το άλμπουμ αυτό μπορεί κανείς να το προμηθευτει ως αυτόνομο προϊόν μόνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της δισκογραφικής Valve Studio Records, αν και πιστεύουμε οτι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για κάποιον να μην αποκτήσει και το cd, εφόσον το εξώφυλλο του είναι εικονογραφημένο απο τον ίδιο δημιουργό!

Τέλος, ένα video clip με διασκεδαστικές ρετρό πινελιές, συνοδεύει τις εν λόγω κυκλοφορίες και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω youtube.

Για το συγκρότημα μπορείτε να μάθετε περισσότερα και από τις παρακάτω σελίδες:

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.